Er du blevet hacket eller vil du gerne være klædt på i tilfældet af at uheldet er ude? Så læs vores guide her til hvad du skal gøre.
Bliv klog på hvordan og hvorfor kriminelle køber og sælger dine oplysninger på "det mørke internet".
Lige så fantastisk som internettet er, lige så usikkert kan det også være at færdes på. I vores digitale tidsalder er hacking desværre blevet en hverdagsting, og vi er alle i fare for at blive udsat for hackerangreb. Heldigvis behøver det slet ikke at være vanskeligt at øge sin sikkerhed på nettet. Her i indlægget kan du blive klogere på onlinesikkerhed, samt hvad du kan gøre for at færdes sikkert på nettet.
Du har med stor sandsynlighed hørt ordet ‘phishing’ før, men ved du, hvad det præcist dækker over? Det kan du blive klogere på i indlægget her, hvor vi også giver dig en række råd til, hvordan du undgår at falde i phishing-fælden.
Selvom internettet har gjort det nemmere end nogensinde at komme i kontakt med private og virksomheder, har muligheden for emails også bragt mange problemer ind i dagligdagen. Blandt andet mail spam. Stort set alle danskere modtager spam mails – nogle mere end andre, og det kan være en stor belastning. For hvordan ved du, hvornår noget er en spam mail, og hvordan kan du undgå, at din indbakke bliver fyldt op med spam mails?
Når vi krypterer vores mails, så sikrer vi, at indholdet kun kan læses af den tilsigtede modtager. Dermed kan vi sende personfølsomme oplysninger via mail uden at skulle frygte, at disse bliver opsnappet af en tredjepart. Kryptering af mail er et godt værktøj at benytte sig af, når man ønsker at højne sin IT-sikkerhed. I dag har vi mere end nogensinde fokus på IT-sikkerhed, når vi sender mails – simpelthen fordi, det i stigende grad er nødvendigt. De forskellige e-mail-udbydere har forskellige krypteringsløsninger, og vi vil herunder gennemgå de mest brugte af disse.
En hacket mail kræver, at du reagerer hurtigt for at reducere risikoen for at dine personlige oplysninger misbruges. Men hvordan ved du, om din mail er blevet hacket? Det får du svar på her, hvor vi også giver dig råd til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.
At blive hacket kan virke meget voldsomt, og det er derfor vigtigt at vide, hvad du skal gøre for at håndtere situationen. Her i indlægget giver vi dig en guide til, hvilke tiltag du skal gøre, hvis du udsættes for hackerangreb.
Netbank, sociale medier, sms’er, e-mail – vi bruger vores smartphones til alt, og de er blevet en fasttømret del af vores hverdag. Derfor bugner de også med personlige oplysninger, der gør dem til guldgruber for hackere. Mange tror, at det kun er computere, der kan blive udsat for hacking, men faktisk er smartphones lige så udsat.
Med nogle simple tricks kan du dog forebygge, at en computervirus inficerer dit system. En god firewall bør altid være det første sikkerhedsværn, truslerne udefra møder, og i denne guide vil du lære, hvad en firewall er, hvordan du anvender en firewall korrekt, og hvilke forskellige firewalls du bør kende til.
Datamining er en proces, der kan bruges til at finde skjulte mønstre, tendenser og sammenhænge i store datasæt. Uden at blive for teknisk, fungerer det ved at analysere et stort antal datapunkter for at finde interessante sammenhænge og indsigter. Målet er ofte at identificere, hvilke oplysninger der er vigtigst eller mest nyttige, så du kan fokusere på dem i stedet for at gennemgå alt andet.
Cyberkriminalitet er desværre ganske udbredt, hvilket betyder, at du selv kan blive udsat for det. Heldigvis kan du gøre meget for at beskytte dig selv og dine persondata. Her i indlægget dykker vi ned i cyberkriminalitet og giver dig råd til, hvordan du sikrer dig mod det.
Der findes heldigvis flere måder til, hvordan du kan øge din cybersikkerhed og beskytte dig på internettet. I denne artikel vil du lære, hvad begrebet ”cybersikkerhed” helt præcist dækker over, hvad du selv kan gøre, og hvorfor det er en god ide at investere i et antivirusprogram af høj kvalitet.
Den stigende digitalisering har længe haft fokus på at gøre livet lettere for alle, både som borgere, medarbejdere, ledere, forældre og forbrugere, er vores hverdag fyldt med digitale løsninger hvor vi kan følge med, blive informeret, lave aftaler og alskens andre hverdagsting. I de fleste tilfælde skal man logge ind og give personlige oplysninger for at blive identificeret, og det er her der nogle gange kan opstå problemer.
I en international bølge af hackerangreb rettet mod mindreårige gamere har mindst 32 danske børn fået deres computere overtaget af ukendte angribere og deres data stjålet og sat til salg. Angrebene er langt mere barske end hvad vi typisk ser, og viser vigtigheden i at passe på sine enheder når de bruges online.
Vi ser flere og flere falske emails i omløb, hvor man får at vide at ens antivirus er udløbet - også selvom man slet ikke har hverken programmet installeret eller et aktivt abonnement.
Ransomware angrebene bliver færre - men til gengæld mere målrettet de små virksomheder - er din virksomhed sikret?
Er dit hjemmenetværk sikret ordenligt? Hvis du er i tvivl, så læs med her. Mange hjem er mere digitale end nogensinde før, og for mange kan det være svært at følge med.
At have hjemmekontor er blevet standard under corona-krisen, men hvordan sikrer du at dine personlige data er sikre når du arbejder hjemme? Som altid er der både et simpelt og et avanceret svar.
Det nye år er i gang, og det er tid til en nytårsrengøring og opdatering af sikkerhedsstrategien- hvordan gør man?
Den nye svindel-hotline har rødglødende telefoner, for danskerne bliver forsøgt svindlet som aldrig før. Har du været udsat for digital svindel? så læs mere her.
Techgiganterne sælger vores oplysninger videre til højestbydende så vi kan bruge deres produkter, men er det overhovedet 100 lovligt? Nu kan Forbrugerorganisationer lægge sag an i EU.
Tæt på 900.000 borgere er blevet "phishet" i forbindelse med deres jobsøgning, og det viser endnu engang hvor vigtigt det er at være på vagt overfor svindlere når man færdes online.
Bruger din virksomhed stadig gamle styresystemer? SÅ er det en god ide at læse med her.
Kan og bør man bruge mere en et antivirus-produkt? få svaret her
Så er Windows 11 landet, og for rigtigt mange windows-brugere betyder det tid til at opgradere - er du klar eller har du brug for hjælp?
Det gælder om at passe på sit nem-id - 3 unge mænd er blevet tiltalt for at svindle sig til næsten 6 mio. kr fra ældre borgere ved at udgive sig for at være medarbejdere i SKAT.
Selv det offentlige bliver snydt af dristige hackere, og når det går ud over kommunen, kan det nemt gå ud over borgerne.
Enheder, styresystemer og sikkerhedsløsninger skal hele tiden opdateres - og selvom det kan være irriterende, er det ekstremt vigtigt at få det gjort så hurtigt som muligt! Læs her hvorfor!
En ny blodig tyv er ude efter gamernes oplysninger - men der er hjælp at hente!
Litauen og Kina er kommet op at skændes efter at Lilleputten har opfordret alle borgere til at skaffe sig af med Kinesiske telefoner - burde vi gøre det samme herhjemme, eller er det "bare" diplomatisk spil for galleriet?
Børn bliver udsat for internetsvindel i samme grad som voksne, men har ofte ikke den kritiske sans og erfaringen til at håndtere det. Se her hvad du som forælder skal være opmærksom på - og kan gøre for at sikre dit barn.
Vi shopper mere online end nogensinde før, og det har svindlerne lagt mærke til - se her hvordan du kan sikre dig selv mod svindlere og fup-butikker på nettet!
Vi kender det allesammen - ens gamle udstyr er blevet langsomt, og man vil gerne have nyt - men hvad med klimaet? Læs her hvad du kan gøre!
Det er langt fra alle som er lige så sikre som de tror når de bruger deres computer - det handler nemlig om at være klar over hvad der ligger i krogene i ens maskine.
Ransomware bliver mere og mere udbredt, og hackernes metoder bliver mere og mere opfindsomme - hvordan sikrer du dig selv bedst? Læs mere her
Northguard er ikke "bare" en virksomhed med en antivirus - vi tilbyder også masser af services som hjælper dig og din computer - uanset dit brugerniveau!
Over halvdelen af små og mellemstore virksomheder ville have store problemer hvis de bliver ramt af cyber-angreb - men ikke alle sætter ind.
Virksomheder køber dine data og sælger dem videre til højestbydende - men hvordan forhindrer du at dine oplysninger kommer i de forkerte hænder?
Datatilsynet har åbnet en sag mod et firma for at uretmæssigt følge borgeres færden. Hvordan er det kommet så vidt og hvad er der sket? læs mere her.
Sundheds-apps er mere populære end nogensinde før - i mange tilfælde høster de dog brugeres data, og giver dem videre uden at fortælle brugeren om det.
Apple-computere bliver også ramt af virus, og i maj måned har den været helt gal.
Det danske samfund bliver mere og mere digitaliseret, faktisk mere end noget andet land i verdenen - og det betyder at der er mange som ikke kan følge med.
Børn og unge ønsker ifølge ny undersøgelse større interesse fra forældrenes side, i deres online færden - men hvordan klarer du den bedst?
Ny rapport fra Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet tænk viser at der er brug for en langt større og mere systematisk indsats i kampen mod IT-kriminalitet, som bliver beskrevet som i voksende samfundsproblem. Nogle af de største problemer er Franarrede kortoplysninger og hackede kodeord, og hvert år bliver ca. 450.000 danskere udsat for IT-kriminelle handlinger.
Passwordmanageren "passwordstate" er blevet hacket, og 29.000 brugeres oplysninger er blevet stjålet af hackere. Betyder det at password-managers ikke længere er sikre? læs mere her.
I Danmark har vi stor fokus på at gøre det sikkert for børn og unger at bruge internettet - men bliver der gjort nok?
Fordi mange har arbejdet hjemmefra, på privatcomputere med adgang til virksomheders servere, er det blevet lettere for hackerne at komme ind, da hjemmecomputere sjældent har det samme niveau af sikkerhed som firma-computere der er under en IT-afdeling.
Har du en dedikeret IT-Sikkerhedsmedarbejder? Hvis ikke, har du her syv gode råd du kan følge når det gælder om at sikre din virksomhed.
Børn og unge bruger nettet mere end nogensinde, og nogle gange ligger der billeder og videomateriale som børnene ikke nødvendigvis selv er klar over eksisterer - er du og din familie rustet til at håndtere internettet sammen?
Google Chromes incognito-mode har ry for at være sikkert og diskret - men er det virkelig sandheden? Nu bliver giganten hevet i retten!
Microsofts indbyggede sikkerheds-software er blevet meget bedre med tiden - men betyder det at det ikke er nødvendigt med ekstra sikkerhed?
Det kan godt være farligt at have ansigtsgenkendelse slået til på telefonen - nogle apps giver det videre!
Uanset om det er på biblioteket eller derhjemme, er keyloggere en sikkerhedstrussel der skal tages alvorligt. Uanset om det er på en offentlig computer eller "bare" derhjemme, er det altid en god ide at tage sig sine forholdsregler.
Selvom det er blevet sagt en del gange er det værd at sige igen; Lad være med at bruge en ikke-understøttet version af windows!
En ny undersøgelse viser hvordan danskerne ikke er helt gode nok til IT-sikkerhed på hjemmearbejdspladsen - læs mere her!
Fra årsskiftet er reglerne for internethandel i EU blevet opdateret og er nu mere sikkert - Læs mere om de nye regler her!
Handl sikkert på nettet i juletiden - og slip for både virus og svindel!
I septermber og oktober er vores sikkerhed blevet testet igennem af av-test.org - resultatet kan du se her!
I mange HR-afdelinger bliver der dagligt håndteret massevis af ukendte filer - og det ved hackerne! Sørg for at være beskyttet!
Hackere har stillet forskningen om en vaccine mod corona i bero. Problemet har stået på siden maj. Læs mere her!
Der var engang hvor en hængelås i browser-linien var nok til at vide sig sikker - men sådan er det ikke længere!
Endnu en virksomhed er blevet offer for et ransomware-angreb. Få styr på din sikkerhed så det ikke rammer dig!
Hackere er ude efter milliarder i indefrosne feriepenge! Sørg for at være varsom med falske beskeder!
Har din virksomhed også modtaget e-mails om opdateringer af Windows, så pas på - det kan være hackere! Læs mere nedenfor!
NU er endnu en virksomhed blevet offer for et hackerangreb! Denne gang er det Profil Optik som er havnet i problemer. Klik ind her og læs.
Fortnite-konti er i høj kurs på det sorte markede, og flere milliarde spillekonti bliver hvert år stjålet fra forbrugerne - beskyt dig selv.
Passer du ordenligt på dit NEM-ID? Hackere kan via Keyloggere opsnappe dit kort når det er på vej til din postkasse - læs mere her!
Selv datatilsynet kan have svært ved at finde ud af GDPR - og hvis de ikke kan finde ud af det, hvad gør vi andre så?
En computer bliver, ligesom alle andre maskiner, en gang imellem nødt til at blive vedligeholdt. Det er dog noget mange glemmer.
De sidste par år har samtykke-erklæringer og databehandling været i fokus. Nu er turen så kommet til handelssiden dba.dk.
Appen TikTok er blevet "fanget" i at snage i brugernes telefoner, men de er langt fra alene! Husk at beskytte dine oplysninger ALLE steder.
Politiet Landsdækkende center for IT relateret økonomisk kriminalitet har på et år modtaget 27.000 anmeldelser - men hvordan beskytter man sig?
Skoleafslutningerne og studenterarrangementerne står for døren, og for mange kan streaming være en løsning på forsamlingsproblemet med corona.
Imens verden har været grebet af covid-19 pandemien, har brugere af Google Maps kontinuerligt opdateret informationer i appen.
Med teknologisk fremgang kommer en masse ny viden - men for mange, specielt ældre, kan det være svært at følge med. Giv dine forældre pc hjælp.
Her et kvartal efter at Windows 7's understøttelse fra Microsoft blev stoppet, ser man stadig masser af brugere på platformen - men det kan være farligt!
Endnu engang har hackere og bot-nets udnyttet en sikkerhedsbrist i sikkerhedssoftware som benyttes af millioner.
Norge og Sverige følger nu den danske skabelon indenfor databehandleraftaler, og tager vores standardaftale i brug.
Er du en af dem som har holdt mange møder via Zoom i corona-tiden? Så kan det være at dine oplysninger måske bliver solgt på nettet.
Hackere udnytter at folk arbejder hjemme til at snyde folk med falske skype-notifikationer og få lokket deres kodeord fra dem.
Ny Corona-hastelov giver politet mulighed for at blokere for hjemmeside som spreder falsk corona-information og skadelig software uden hjælp fra en dommer.
Apple og Google er ved at samarbejde om en app som kan spore coronasmitte - men hvor går grænsen mellem en hjælpende hånd og overvågning?
Vi lever i en tid hvor information om helbred og sundhed er vigtigere end nogensinde - men derfor skal vi stadig passe på hvem der får vores oplysninger!
Internettet er en legeplads uden lige, men hvis man ikke tager sig sine forholdsregler, er det ikke kun børnene som kan lege med.
Hackere fortsætter med at udnytte corona-krisen til at få fat i folks oplysninger - denne gang ved at bruge falsk apps fra WHO.
Hvis du i disse tider også er en af dem som arbejder hjemmefra, skal du passe ekstra på cyber-kriminalitet!
I medierne bliver der kogt meget suppe på COVID-19, som nu har spredt sig til den digitale verden, hvor hackere bruger virussen til lyssky formål.
Nu hvor GDPR-loven har været på plads i et stykke tid, begynder vi at kunne se hvor og hvordan brud på loven bliver indberettet - i Danmark er vi godt med!
Det kan være svært at huske, og beskytte, alle sine kodeord! Heldigvis er der hjælp at hente - vi har fundet nogle gode tips til at beskytte dine kodeord.
Vi lever i en tid hvor der aldrig har været større fokus på IT-sikkerhed, men hvordan holder man egentlig sin computer sikker?
Danske virksomheder er under cyber-angreb som aldrig før, men der er faktisk noget at gøre ved den manglende sikkerhed. Læs mere her.
Når man har et antivirusprogram skulle man tro at ens privatliv er i fred - i denne uge kom dog frem at det ikke altid er tilfældet, ihvertfald ikke ved brug af gratis antivirusprogrammer.
Endnu engang har en hacker fået adgang til en stor mængde enheder på tværs af platforme. Hvordan sikrer du at du ikke får problemer med din sikkerhed?
Se en kort video om virksomheder og deres oplevelser med cybertrusler.
Understanding the different types of cyber threats that you can encounter on the internet is essential to your optimal protection. If you know the ins and outs of the different threats, you will be better prepared. Read about them here
Her kan du læse forskellige cyberangrebsværktøjer som hackerne bruger at kunne gøre skade og få kontakt til din computer. For at beskytte sig bedst muligt, er det vigtigt man ved hvad man beskytter sig imod.
Vi testar och uppdaterar alla våra paketlösningar löpande så att våra kunder alltid får den bästa möjliga produkten. Läs om våra olika paket och om hur de kan gynna dig och få din dator att köra på det bästa och säkraste sättet.
Vi tester og opdaterer alle vores pakkeløsninger løbende, så vores kunder altid får det bedst mulige produkt. Læs om vores forskellige pakker, og om hvordan de kan gavne dig og få din computer til at køre på bedste og sikreste vis.
Northguard har en velfortjent Trustpilot score på 4,7/5. Dette viser, at vi er en troværdig virksomhed, der går meget op i kundetilfredshed og vægter vores kunders tryghed utroligt højt.
Hos Northguard bidrager vi til, at danskerne kan bruge deres digitale enheder trygt og optimalt på internettet uden frygt for svindel.