Bruger du stadig Windows 7? Så skal du være ekstra opmærksom!

Selvom der nu er gået 3 mdr. siden Microsoft stoppede med at understøtte styresystemet Windows 7, er der stadig en masse folk som bruger platformen.

En ny estimering viser at op imod 26% af alle computere som bliver brugt aktivt kører med det nu forældede styresystem, mange pga. hjemmearbejdspladser ifb. corona-virus. (kilde)

Det store problem er dog at fordi Windows 7’s basale sikkerhedsfunktioner ikke længere bliver opdateret, er der langt større risici forbundet med brugen.

Hvad gør jeg som forbruger?

Har du ikke mulighed for at opgradere til en nyere version af Windows, er der stadig nogle tiltag du kan gøre for at være i sikkerhed:

  • Hold din antivirus og alle dine tredjeparts-programmer opdateret – Dette minimerer risikoen for at ondsindede aktører kan komme ind i din maskine via en smutvej.
  • Hav ikke andre enheder på samme netværk som din gamle computer – Hvis en sårbar maskine er på samme netværk som andre enheder, vil man via den gamle pc kunne få adgang til de computere som ellers burde være sikre.
  • lad være med at bruge din computer til surfing på internettet – Hvis du ikke åbner den op, kan man ikke komme ind.
  • Hav en effektiv antivirus.

Har du brug for hjælp til at sikre din gamle computer? så tøv ikke med at ringe til tlf. 70202240 og hør hvad vi hos Northguard kan gøre for dig.