Hvor er grænsen mellem hjælp og overvågning?

Skal de store firmaer vide alt?

Apple og Google annoncerede for nyligt, at decentraliseret Bluetooth-teknologi snart vil blive rullet ud til sporing af coronavirus-kontakter. Implikationerne for privatlivets fred er kan være bekymrende.

De to tech-giganter planlægger at bruge decentraliseret Bluetooth-teknologi i smartphones til at hjælpe brugerne med at spore, om de er blevet udsat for smittefare fra nogen, der har testet positivt for virussen – også kendt som “kontaktsporing.” (kilde)

Måden det virker på er at, såfremt man har indstalleret app’en, vil linke op med andre folk som også har appen indstalleret. Hvis én person i kæden bliver testet positiv for Corona-smitte, vil vedkommende kunne meddele det til myndigheder og andre folk som kunne være smittet.

På overfladen lyder det som en god ide, men når man ser lidt ned i systemerne, vil det samtidig betyde at de to store firmaer vil få endnu mere adgang til folks bevægelsesmønstre og privatliv end de i forvejen har.

Det kan derfor ikke siges nok: hav styr på din sikkerhed og sørg for at holde dine private oplysninger sikre – både på telefonen og computeren!

K0ntakt os hvis du har brug for hjælp til at sikre dine enheder