Antivirus og Privatliv

Bliver dine oplysninger givet videre?

Når man har en antivirus-pakke installeret, går man højest sandsynligt ud fra at ens oplysninger er beskyttet og at ens privatliv er sikret – også selvom det er et gratisprogram.

I denne uge kom det dog frem at brugere af Avast’s sikkerhedsprogram, på trods af at virksomheden slår fast at oplysningerne er sikret, rent faktisk bliver givet videre til tredjeparter i markedsførings-øjemed, og at den data de giver videre ikke er anonymiseret i tilstrækkelig grad (kilde). Avast indsamler nemlig oplysninger om alle brugerens clicks, privatliv og indtastninger, og selvom de anonymiserer dem inden de giver dem videre, kan de enkelte firmaer let regne ud hvem man er ud fra den data de får.

Hvad betyder det for dig som forbruger?

Hvis du har installeret Avast antivirus og deres plugin extensions kan dine data være videregivet til tredjeparter, som bruger disse data til at markedsføre produkter til den individuelle forbruger. Dette gælder for alle Avast’s produkter, som også inkluderer AVG. Avast fungerer derfor ikke kun som et skjold for dig som bruger, men også som et udstillingsvindue til sælgere.

Hvad kan jeg gøre for at forhindre at mine data bliver givet videre?

Husk altid at “læse det med småt”, så du undgår grimme overraskelser. det er altid en god ide at vide hvor dine oplysninger havner og hvem der modtager dem. I Avast’s tilfælde har den enkelte forbruger haft mulighed for at klikke sig fra at dele oplysningerne, men da det ikke har været et tilvalg kan man ikke sige at det har været gennemskueligt.

 

Hvad gør Northguard?

Hos Northguard giver vi ikke dine oplysninger videre uden dit eksplicitte samtykke.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe ind på 70202240