Få syn for sagen!

Virksomheder bliver holdt som gidsel

Optikerkæden Synsam Group med 120 butikker i Danmark under navnet ”Profil Optik” har været udsat for et hackerangreb.

Ifølge DR tager hackergruppen Revil/Sodinokibi ansvaret for et ransomwareangreb. Det går ud på, at hackergruppen har låst optikerkædens it-systemer og kræver løsepenge for at låse dem op igen. (kilde)

Cybergruppen har taget ansvaret på det såkaldte mørke internet, hvor man kan gemme sig bag fuld anonymitet.

”Hele jeres netværk er låst, inklusiv backups”, skriver hackergruppen på dens blog, ”Happy Blog”. Gruppen beder samtidig Synsam kontakte dem for at få adgang til systemerne igen.

Hackergruppen er kendt for at bruge stjålne brugernavne og password samt infrastruktur, der er tilgængelig fra internettet.

Med brugernavn og password til rådighed vil hackerne i et ransomwareangreb typisk tvinge sig adgang til it-systemerne, stjæle data og låse systemerne for så til sidst at kræve løsepenge.

Synsam Group ønsker ikke at kommentere nedbruddet over for DR. Jenny Fridh, kommunikationschef i optikerkæden, begrunder det med, at man ”ikke kommenterer på spekulationer”.

Men ikke desto mindre er det ikke muligt at få adgang til optikerkædens hjemmeside.

Skal man tro fagbladet Computerworld, så er ransomwareangreb i kraftig stigning, efter igennem længere tid at være faldet en smule. (kilde)

Ifølge Center for Cybersikkerhed er risikoen for ransomwareangreb mod danske virksomheder også steget.

Senest har transport- og logistikvirksomheden Blue Water Shipping, høreapparatfabrikken Demant og rengøringsgiganten ISS været ramt af ransomwareangreb.

UNDGÅ AT DIN VIRKSOMHED BLIVER RAMT

Hos Northguard er vi eksperter i at sætte sikkerheden op hos private såvel som virksomheder, og sørger for at din IT er sikret ordenligt.

Har du haft problemer med sikkerheden på din virksomheds computere, eller vil du bare sikre dig at alt er som det skal være? SÅ kontakt os allerede idag!