Hold din computer sikker

HUSK AT LÅSE HOVEDDØREN!

Når en computer bliver brugt på internettet, er det lidt ligesom at forlade sit hus – man sørger selvfølgelig for at låse døren efter sig!

De fleste ved hvordan man bruger en nøgle og en lås på en dør, men hvad gør man egentlig når det er en computer som skal sikres? Vi har her samlet nogle tips til hvordan du som forbruger kan sikre dine personlige oplysninger og være bedre beskyttet mod direkte hacker-angreb.

  • Brug en firewall – En god firewall sørger for at kontrollere al den data der kommer ind i (og ud af, hvis firewallen er dobbeltsidet) din computer, så du ikke kommer til at hente (eller dele) filer og programmer som er skadelige.
  • Hold al din software opdateret – når udviklere udgiver nye program-opdateringer til deres programmer er det ofte for at lukke sikkerhedshuller. Så vidt muligt anbefales det derfor at sætte “automatiske opdateringer” til på alle de programmer du bruger på jævnlig basis.
  • Brug antivirus og hold den opdateret – En god antivirus er ligesom god medicin; hvis uheldet er ude og du får ubehageligheder hentet ned, kan et godt antivirusprogram sørge for at smide dårligdommene på porten igen.
  • Sørg for at beskytte dine kodeord – man kan med fordel bruge Password-protection programmer som beskytter og krypterer dine kodeord for dig.
  • Pas på hvad du klikker på – Åbn kun vedhæftede filer og links fra kilder du ved du burde modtage noget fra.
  • Brug kun internettet til lovlige ting – pirat-sider hvor man kan hente ulovlige filer (film, musik, etc.) indeholder ofte malware som bliver hentet ned automatisk.
  • brug kun USB- og andre eksterne enheder som du stoler 100% på – det siger sig selv, men lad være med at putte en USB-pind du finder på gaden i din computer.

Selvom man er varsom og tager sig sine forholdsregler, er det selvfølgeligt svært altid at være på vagt. Hos Northguard hjælper vi dig med at være sikker, og som kunde hos os yder vil dine kodeord, din antivirus og din firewall altid være noget du ikke behøver at bekymre dig om – så længe du ikke giver dine koder til folk som ikke skal have dem.

Er du i tvivl om din sikkerheds effektivitet? Så kontakt os på 70202240 i hverdagene mellem 10.00 og 18.00 og få en af vores konsulenter til at gennemgå din computer sammen med dig.