Husk nu at opdatere dit Windows!

Det kan næsten ikke siges for ofte

Vi har skrevet om det flere gange før, og selvom det har været i sagt de fleste nyhedsmedier, er det stadig ikke alle virksomheder og privatkunder som har skiftet væk fra det nu ikke-understøttede Windows 7, og samtidig heller ikke har styr på deres sikkerhed – og det har konsekvenser!

Denne gang er det et vandrensningsanlæg som stod for mål, da en ukendt hacker forsøgte at forgifte vandforsyningen i den amerikanske by Oldmar, Florida, ved at ændre stofmængderne i vandet. Hackeren tvang sig adgang til Teamviewer-softwaren på en af computerne i byens vandrensningsanlæg og skruede op for mængden af natriumhydroxid.

Anlægget bruger det ikke-supporterede Windows 7 og har ingen firewall. Man deler også frit det samme Teamviewer-kodeord mellem alle medarbejdere.

Almindeligvis er fordelingen 100 mg/l vand, men efter angrebet var den 11.100 mg/l, og det kunne have haft konsekvenser for de 15.000 borgere, anlægget forsyner.

Det skriver Reuters.

Historien viser vigtigheden af to ting: Vær opdateret på styresystemet, og hav styr på IT-sikkerheden. Selvom konsekvensen for ikke at have styr på sikkerheden som privatperson ikke resulterer i problemer af samme nivaeu, kan det stadig have stor betydning for både personlige oplysninger og, i nogle tilfælde, manglende beløb på kontoen.

Hardu endnu ikke fået opdateret til Windows 10 og har derfor brug for hjælp til sikkerheden? Så kontakt Northguard allerede idag!