Det er ikke kun de store firmaer der bliver ramt

Små virksomheder rammes også af Cyberangreb!

85% af Europas små og mellemstore virksomheder siger, at et cyberangreb vil være skadelig for deres forretning, mens 57% fortæller at et sådan angreb høst sandsynligt vil medføre et out-of-business skilt.

Det viser nye tal fra ENISA, der er EU’s officielle cybersikkerhedsagentur.

Blot 36% af SMV’erne var bevidste om, at de havde været ramt af en sikkerhedshændelse indenfor de seneste fem år, og samtidig mente en stor del af SMV’erne, at cyberangreb kun var noget, der ramte store virksomheder.

”Små virksomheder er ved at blive et rent tag-selv-bord for it-kriminelle. SMV’erne har ikke den store it-sikkerhed, de tror ikke, at de bliver ramt og samtidig er de så afhængige af deres it-systemer, at de kan føle sig presset til at betale løsesum ved et ransomware-angreb for at undgå at skulle lukke butikken,” siger Martin Jensen Buch, chefkonsulent i IT-Branchen.

Med over 5 millioner aktive SMV’ere, der har mere end 100 millioner ansatte i Europa og som står for mere end halvdelen af Europas BNP, er der heller ingen tvivl om, at cyberkriminelle står overfor et økonomisk slaraffenland.

Specielt når mindre end 30% af dem har processer for at identificere sikkerhedshændelser, uddanner deres medarbejdere i it-sikkerhed eller har en plan for, hvordan de skal genskabe systemer og data efter et evt. angreb.

Samtidig fortæller 45% af de europæiske SMV’er, at de under COVID-19 har implementeret flere nye teknologier og it-løsninger, men 90% af dem har ikke implementeret yderligere it-sikkerhedstiltag af den grund.

For mange, er det manglen på intern ekspertise indenfor IT-sikkerhed som gør at man ikke kommer igang med at øge sikkerheden i takt med teknologien – Hos Northguard får din virksomhed en stærk og kompetent sparringspartner med masser af erfaring indenfor både sikkerhed og service.

Kontakt os allerede idag for at få gennemgået jeres sikkerhed.