Selv Datatilsynet kan have svært ved GDPR!

Datatilsynets store brøler!

En mængde af Datatilsynets papiraffald har i en periode været bortskaffet som almindeligt papiraffald, selvom det skulle have været makuleret. Servicepersonalet i Datatilsynet og skraldemænd har haft adgang til materialet.

Sikkerhedsbruddet har stået på i et halvt år – fra februar til august.

Der er tale om fysiske dokumenter, som kan have indeholdt fortrolige og følsomme oplysninger om blandt andre borgere og medarbejdere.

Årsagen til bruddet er, at der i forbindelse med Tilsynets flytning til nye lokaler opstod en misforståelse. En beholder til makulering blev ikke stillet op, men en beholder til almindelig affald blev i stedet markeret som ”Makuleringsspand”.

I Databeskyttelsesforordningen – også kaldet GDPR – defineres et brud på persondatasikkerheden således:

”Et brud på sikkerheden, der fører til hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, tab, ændring, uautoriseret videregivelse af eller adgang til personoplysninger, der er transmitteret, opbevaret eller på anden måde behandlet.

Datatilsynet har siden da indskærpet retningslinjerne for bortskaffelse af papiraffald.

Sagen er selvfølgelig temmelig alvorlig, og det store spørgsmål, som nu melder sig, er: ”Har din virksomhed brug for hjælp?”

Fordi det er så vigtigt, at din virksomhed har styr på sikkerheden, er det vigtigt at du benytter et firma med medarbejdere, som har styr på det!

Kan du heller ikke finde hoved og hale i persondatasikkerheden?

Så kontakt Northguard allerede i dag!