Ved du hvilke billeder der ligger af dine børn på nettet?

Ligger dit barns billeder på nettet uden du ved det?

Børn og unge bruger internettet hele tiden – og de sociale medier fylder mere i hverdagen end de fleste forældre tror. Flertallet af unge bruger faktisk de sociale medier hver eneste dag (kilde), og der deles alt lige fra billeder, videoer og historier.

Mange forældre er slet ikke klar over hvor meget børn og unge deler med deres venner, og hvem de deler det med.

Hos Datatilsynet er der netop faldet afgørelse i en sag hvor et firma, Epic Bookings, har haft op mod en halv million billeder af primært børn og unge liggende på deres Facebook-side – og det uden at have gyldige rettigheder til det, selvom de fik samtykke til at starte med. Børn og unge har nemlig andre beskyttelser i henhold til persondatabeskyttelseslovgivningen. Billederne var taget fra år 2013 og frem, primært med et såkald selfie-kamera. Datatilsynet fandt i sagen, at det samtykke, som personerne på billederne havde givet, ikke i tilstrækkelig grad levede op til kravene om, at et samtykke skal være informeret, specifikt og frivilligt. Datatilsynet fandt også, at virksomheden ikke havde iagttaget reglerne om oplysningspligt forsvarligt. Epic Booking fik derfor et påbud om at fjerne billeder fra Facebooksiden, som var behandlet i strid med databeskyttelsesreglerne.

Du kan læse mere om sagen her: (kilde)

Har du fået installerede forældrekontrol på dit barns enheder? Hvis ikke, så kontakt os i dag, så sørger vi for at holde din families enheder sikret.