Pas på falske e-mails!

Fagfolk advarer om e-mails, som opfordrer ansatte i virksomhederne til at opgradere til Windows 10.

Folkene bag mailene er ude på at stjæle Outlook-e-mails og passwords.

Det skriver nyhedssiden Threatpost.

Fra den 14. januar stoppede Microsoft med at understøtte Windows, og anbefalede virksomhederne at opgradere til Windows 10 hurtigst muligt. Da Windows 10 udkom i 2015, var mange selskaber bagud med hensyn til opdatering af styresystemer.

”Disse forsinkelser giver skumle folk tid til at finde på nye hacking-metoder på forældede it-systemer”, udtaler Kaleb Kirk, som er it-ekspert i Cofense, som beskæftiger sig med it-sikkerhed.

E-mailene lyder typisk som følger: ”Re: Microsoft Windows Upgrade”.

Formuleringen ”Re”, som betyder regarding (angående på dansk), skal give læseren det indtryk, at man har overset en tidligere mail vedrørende opgradering.

Afsenderfeltet ”From” har navnet ”Genadiy”.

Endvidere står der typisk i mailen: ”Your Office Windows computer is Outdated and Upgrade is scheduled for replacement Today”.

Mailen er ledsaget af et skema med nogle underlige, store bogstaver.

Nederst i mailen står der: “To Upgrade your Windows 10, please open your browser to the Windows 10 Upgrade Project Site”, og der henvises til et link, som bringer læseren frem til slutsiden. Hér bliver læseren bedt om at indtaste e-mailadresse, brugernavn og password.

Under linket har mailene yderligere oplysninger om, hvad man som bruger kan se frem til, hvis man opgraderer samt en oversigt i farver med tekster som: ”COVID-19 employee symptom tracker”, ”access your pay slips and P60s” og ”access the new staff directory”.

Har din virksomhed oplevet noget lignende, eller er du i tvivl om i har opgraderet jeres computere korrekt, så kontakt Northguard allrede i dag, og lad os hjælpe.