For Mange Kokke Fordærver Maden

…Og for mange antivirus-programmer gør din computer mindre sikker!

I de fleste tilfælde er det usandsynligt, at du kan køre to antivirusprogrammer samtidigt på en enkelt computer. Brugere kan blive fristet til at bruge, hvad nogle betragter som “dobbelt beskyttelse”. Der er dog gode grunde til, at forsøg på at køre to forskellige antivirusprodukter normalt vil forårsage vanskeligheder. I denne artikel vil vi tale om, hvorfor du bør genoverveje at køre flere antivirusprogrammer.

Undervejs vil vi besvare følgende spørgsmål:

  • Kan du have mere end ét antivirusprogram kørende?
  • Er der et problem med at køre mere end én antivirus?
  • Vil kørsel af flere antivirusprogrammer gøre din computer langsommere?

Er der et problem med at køre mere end én antivirus?

Vi starter med det åbenlyse spørgsmål: Kan du have mere end ét antivirusprogram kørende?

Det korte svar er ja, du kan godt, men du bør bestemt ikke køre dem på samme tid. For effektiv antivirusdetektion mod computervirus, orme, trojanske vira og mere, skal antivirus-softwaren have lov til at trænge ind til et passende niveau i computeren. Det betyder, at softwaren dykker ned i systemkernen. Antivirusproduktet gør dette for at opsnappe systemhændelser dybt inde i computeren. De opsnappede data sendes derefter til antivirusprogrammet til analyse. Som et resultat kan antivirusscanneren scanne opsnappede filer, netværkspakker og andre kritiske data.

Hvis to antivirusprogrammer kører på en enkelt computer, vil de hver især forsøge at installere interceptorer i den samme del af systemkernen. Dette vil sandsynligvis resultere i konflikter mellem antivirus-processerne – sandsynligvis med en af ​​følgende konsekvenser:

  • Et af de to antivirusprogrammer vil ikke opsnappe systemhændelser.
  • Hvert antivirusprograms forsøg på at installere parallelle interceptorer vil få hele computersystemet til at gå ned.

Flere antivirusprogrammer kan bekæmpe hinanden

Antivirus-software fungerer meget som den malware, den sigter mod at bekæmpe, hvilket er et rødt flag for enhver anden aktiv antivirus.

Scenariet: Malware har en tendens til at grave dybt for at foretage grundlæggende ændringer i dine systemfiler. Den forsøger også at sprede sig, så den ikke let kan findes og fjernes. Antivirusprogrammer kender deres fjende godt nok til at opdage denne mistænkelige adfærd. Det har en tendens til at markere ikke-standardprogrammer, der fungerer med tilladelser på højt niveau i dit system. For total sikkerhed bruger din antivirus-software tilladelser på højt niveau til at ændre mistænkelige data. Det ødelægger normalt markerede data og flytter dem til et isoleret sted for at holde dig sikker.

Så adfærd, der vises af antivirus, kan nemt ses som en trussel mod et andet antivirusprogram.

Resultatet: Samtidig aktiv antivirus-software kan gøre deres bedste for at stoppe hinanden. Frem-og-tilbage blokering kan derfor forårsage, at du bliver udsat for indkommende trusler uden beskyttelse.

Flere Antivirus-programmer kan konkurrere om den samme trussel

Hvis de ikke ødelægger hinanden, kan dobbelte antivirusprogrammer spille tovtrækkeri om malware.

Scenariet:

Forestil dig, at en mulig trussel er trængt ind på din enhed. Med et enkelt antivirus vil du se systemetiketten og deaktivere denne fil. Så ville programmet passende sætte det i karantæne. Et andet antivirus kunne genfinde truslens forsøg på at håndtere det igen. Truslen er allerede afvæbnet på et skjult karantænested, men et andet program vil hævde, at filen stadig er til stede. Det giver måske bare en falsk advarsel, men i andre tilfælde kan programmet se, at truslen bliver flyttet til et nyt karantænested. Da filen hopper mellem begge software, vil du have svært ved at vide præcis, hvor du skal følge op for sikker fjernelse.

Resultatet: Ved at introducere en anden antivirus, har du skabt en overflødig cyklus, der i bedste fald er en mindre irritation. I værste fald kan din pc være for distraheret til at håndtere andre farer for din enhed.

Derudover kan denne interferens også udløse in-fighting mellem antivirusprogrammerne.

Så endnu en gang vil din computer- eller mobilsikkerhed være svagere af processen.

Flere Antivirus-programmer gør din computer langsom

Du har måske stilt dig selv følgende spørgsmål: Vil kørsel af mere end ét antivirusprogram gøre min computer langsommere?

Sandsynligvis; at køre flere antivirusprogrammer kan tære dine ressourcer betydeligt.

Scenariet: Hver antivirus-software vil gøre sit bedste for at bekæmpe eventuelle trusler. Normal beskyttelse bruger en del strøm og ydeevne, men nu har du sandsynligvis fordoblet det. Antivirus-programmer bruger ekstra hukommelse, processorkraft og batterilevetid blot for at udføre en normal systemscanning. De fleste systemer er ikke forberedt til belastningen af ​​en antivirus-konflikt.

Overvej nu den kraft, der bruges til at bekæmpe andre antivirusprogrammer, og tag beslutninger om trusler, der tidligere har været i karantæne. Din software vil arbejde på overarbejde bare for at ordne rodet.

Resultatet: I bedste tilfælde kan dit system blive langsommere og forårsage en vis frustration. Din daglige enhedsbrug vil føles besværlig, når antivirus-arbejdsbyrden kommer på overarbejde.

I værre situationer kan den store maskinkraft, der bruges i kampen mellem programmerne, få din maskine til at gå i stå og lukke ned. Ældre eller low-end computere fryser oftere i disse tilfælde.

I begge tilfælde udsætter du dit system for fare, da dit systems hjernekraft er sløvet. Trusler kan gå helt ubemærket hen, når de glider forbi din overanstrengte sikkerhed. Din computer eller mobilenhed kan opleve hardwarefejl, beskadige vitale data og filer.

Du er langt mere tilbøjelig til at løbe ind i problemer, hvis du forsøger at give dig selv flere lag af samme slags beskyttelse.

Har jeg for meget beskyttelse?

I mange tilfælde er mindre erfarne computerbrugere kommet til at installere adskillige programmer som gør det samme, i led med installation af andre programmer, hvor man har trykket “accepter” hvor man måske ikke burde.

Er du i tvivl om hvorvidt din computer kører bedst muligt? Så kontakt os hurtigst muligt, og lad vores kyndige eksperter gennemgå dit system. Har du brug for en effektiv Antivirus, som klarer alle din behov i hverdagen, er vores sikkerhedspakke i stand til at beskytte dig mod alle de trusler du løber ind i.