Pas på dine kodeord!

SÅ ER DEN GAL IGEN!

En hacker har i sidste uge offentliggjort en liste med adgangs-oplysninger på over 515.000 enheder, med alt fra smartphones, servere, router og private computere på iblandt (kilde).

De oplysninger som blev lækket, indeholder blandt andet oplysninger om kodeord, brugernavne og IP-adresser, og er blevet samlet ind ved at finde enheder med en åben Telnet port.

Ved at prøve diverse standard-indstillinger og de mest gængse og udbredte kode-kombinationer, har hackeren været i stand til at få adgang til de mange enheder, som hackeren derved kan installere malware på, og senere bruge som del af et såkaldt ”bot-net” til at lave hacker-angreb af forskellige karakterer.

Selvom mange af de enheder som blev scannet i oktober og november 2019 (hvor oplysningerne blev indsamlet) nu har skiftet IP-adresse, vil en dygtig hacker kunne gen-erhverve oplysningerne relativt let.

HVORDAN UNDGÅR JEG AT BLIVE RAMT?

Ud over at have en effektiv firewall og en god antivirus, er der flere ting der kan gøres som normal bruger.

Sørg altid for at ændre din routers kodeord så den ikke står som fra fabrikken, og undgå at det nye kodeord er for nemt at gætte. Det er også en god ide jævnligt at skifte kodeord til både computer og netværk.

Er du i tvivl om din sikkerhed er i orden? Så kontakt Northguard for et tjek af din sikkerhed på telefon 70206065.