Stol ikke på webbrowserens hængelås alene!

De ellers sikre hængelåse til ”sikker browsing” er nu forældede, da et stort antal it-kriminelle også bruger dem.

Apple, Firefox, Google og Microsoft har i årevis understreget igen og igen, at man skal sørge for, at ”hængelåsen” til browseren enten er låst, viser ”grøn” eller på anden vis viser, at siden er ”sikker”.

Men nu understreger firmaerne med speciale i it-sikkerhed, at hængelåsene ikke længere er tilstrækkelige.

”Man skal et skridt videre end hængelåsen. Det er ikke længere nok”, har Dean Coclin udtalt. Han er udviklingschef i DigiCert, som er en amerikansk teknologivirksomhed med speciale i digital sikkerhed.

Det skyldes, at mange år efter de større søgemaskiner fik tilføjet visuelle køer til søgelinjen, er et stort antal it-kriminelle også begyndt at bruge dem.

En stor stigning i phishing angreb/misbrug i andet kvartal i 2020 har fundet sted.

Stigningen omfatter slyngelsider, som anvender Transport Layer Security (TLS), der er bedre kendt som Secure Sockets Layer (SSL). SSL-hængelåse viser, at søgemaskinen bruger en sikker, krypteret kommunikationslinje, der finder frem til den ønskede hjemmeside.

Angrebene spænder for falske beskeder til platformene på de sociale medier som Facebook og WhatsApp.

It-kriminelle anvender i stigende grad sikkerhedsværktøjer mod brugerne.

SSL-advarslerne er også ledsaget af en søgelinje, som betyder, at søgelinjen overfører oplysningerne på sikker vis ved at bruge Hypertext Transfer Protocol Secure, som er en protokol på internettet, der ofte bruges i forbindelse med tjenester, hvor kun afsender og modtager må kende meddelelsen. Det sker for eksempel ved netbank, debetkort- og kreditkort betaling via internettet.

”Lige siden de fleste søgelinjer fik tilføjet SSL-advarsel, har it-kriminelle også brugt SSL/TLS-hængelåse, oplyser Dean Coclin.

SSL/TLS-certifikater er ikke så sikre, som de var engang.

I Danmark har vi e-mærket, som fuldgyldigt supplement til hjemmesiden.

Er du i tvivl om at du er blevet snydt af en “falsk” hængelås? Så kontakt os i dag!