Er min mail hacket? Sådan tjekker du, om din e-mailkonto er blevet hacket

Din e-mail-konto gemmer på en lang række personlige oplysninger om dig, der potentielt også kan være adgangsgivende for dine andre konti. Utallige af dine online konti er tilknyttet din e-mail, og bliver den hacket, ligger der derfor et kæmpe arbejde foran dig med at få genoprettet din konto.

En hacket mail kræver, at du reagerer hurtigt for at reducere risikoen for at dine personlige oplysninger misbruges. Men hvordan ved du, om din mail er blevet hacket? Det får du svar på her, hvor vi også giver dig råd til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Sådan tjekker du om din e-mail er blevet hacket

Er min mail hacket? Det er der flere måder at tjekke det på. Vær bl.a. opmærksom på følgende:

Du kan ikke længere logge på din e-mail

Hvis din adgangskode ikke længere giver dig adgang til din e-mail, når du forsøger at logge ind, er det en af de største tegn på, at din mail er blevet hacket. Virker din adgangskode pludselig ikke længere, er der nemlig stor sandsynlighed for, at den er blevet ændret af en anden person, der har tiltusket sig adgang til din mail.

Er hackeren først kommet ind på din e-mail, ændrer vedkommende med stor sandsynlighed koden for at forhindre dig adgang igen.

Du opdager e-mails, du ikke genkender

Nogle gange ændrer en hacker dog ikke adgangskoden, og du vil derfor stadig kunne tilgå din e-mail. Tjek om din mail er hacket ved at lede efter mails, du ikke kan genkende. Ligger der pludselig meddelelser i din “Sendt”-mappe, du ikke har sendt? Eller får du mails fra websteder, der beder dig om at nulstille din adgangskode? Mails, du ikke genkender, er tegn på, at din konto er blevet hacket.

Hvad skal du gøre, hvis din e-mail er blevet hacket?

Er din e-mail-konto blevet hacket, eller vil du forhindre det i at ske, er der simple tiltag, du bør gøre for at beskytte dig selv og dine oplysninger.

Investér i et antivirusprogram

Hvis du ikke allerede har et antivirusprogram på din computer, bør du investere i et. Du skal nemlig køre en komplet antivirus-scanning, hvis din e-mail bliver hacket, da det vil registrere og fjerne al malware (ondsindet software, hackeren har inficeret din konto med).

Vent med at ændre din adgangskode til efter, du har kørt din antivirus-scanning. Det sikrer, at systemet er helt rent, så du ikke blot giver de nye oplysninger til hackeren.

Skift din adgangskode

Først når din computer er ryddet for malware, kan du skifte din adgangskode. Hvis din mail hackes, mister du typisk din kode, så du ikke kan tilgå din konto. Derfor skal du i de fleste tilfælde kontakte din e-mailudbyder direkte, så du kan bevise, hvem du er og således bede om en nulstilling af din adgangskode.

Du skal vælge en kode, der adskiller sig markant fra din gamle. Hold dig fra at bruge dit navn, din fødselsdato eller andre personlige oplysninger, da hackere let kan finde frem til netop det. Koden skal være unik, kompleks og lang, dvs. mindst 12 tegn i en blanding af bogstaver og tal.

Fortæl din omgangskreds, at du er blevet hacket

Det er ikke kun dig, der bliver påvirket, hvis din e-mail hackes. Også din omgangskreds er udsat. Det er derfor vigtigt, at du giver familie og venner besked om, at du er blevet hacket, da hackeren kan have sendt malware-inficerede mails ud til dem, du kender.
Din omgangskreds stoler på dig, hvilket øger risikoen for, at de går i phishing-fælden og på den måde selv bliver ofre for hacking. Advar derfor dine kontakter, så de kan tage deres egne forholdsregler.