TikTok snager i din telefon – og de er ikke alene!

Dine Apps spionerer på dig!

Tilbage i marts blev det afsløret at en passe apps, heriblandt TikToK  snager lidt for meget i brugerens udsklipsholder samt andre data.

Selvom TikTok, og flere andre, lovede at stoppe med at læse brugerens data, heriblandt sensitiv data såsom koder, cryptovaluta-adresser og andre ting brugeren kan have kopieret, er de endnu ikke stoppet med det.

I dette tilfælde er det primært iPhones og andre Apple-produkter som er berørt. Dette er specielt problematisk, da mange har en ide om at Macs er mere sikre end windows-computere, selvom der ikke længere er sandhed i den påstand.

Eftersom brugerens data i udklipsholder bliver delt på tværs af enheder indenfor ca 3 meter, vil en uvedkommende person kunne få adgang til en TikTok- brugers Mac gennem hans/hendes iPhone.

Passer du ordenligt på din telefons data?

Mange brugere tænker ikke over hvilke tilladelser de giver programmerne på telefonen, og ender derfor med at lade forskellige apps gøre ting de i princippet ikke burde. En app som TikTok har eksempelvis ikke behov for at kunne tilgå en udklipsholder, men har alligevel tilladelse til det fra brugerens side.

Derfor skal du ALTID huske at gennemgå hvilke tilladelser du giver en app når du installerer den, og selvfølgelig også sørge for at have dine mobile enheder beskyttet på samme måde som du også har din computer beskyttet.

Kontakt os allerede idag hvis du skal have hjælp til at beskytte dine enheder.