Har du sikret ALLE dine enheder?

De første seks måneder af 2021 har oplevet en vækst på mere end 100 procent i cyberangreb mod internet-of-things (IoT) -enheder, altså enheder som kan gå på internettet.

Ifølge en Kaspersky -analyse af telemetri fra honeypots, der blev delt med nyhedsmediet Threatpost, opdagede firmaet mere end 1,5 milliarder IoT -angreb – en stigning fra 639 millioner i løbet af det foregående halve år, hvilket er mere end det dobbelte.

“Siden IoT -enheder, fra smartwatches til smart home accessories, er blevet en væsentlig del af vores hverdag, har cyberkriminelle dygtigt skiftet deres opmærksomhed til dette område,” sagde Dan Demeter, sikkerhedsekspert hos Kaspersky. “Vi ser, at når brugernes interesse for smarte enheder steg, blev angrebene også intensiveret.”

Ikke kun privaten, men også arbejdspladsen er i fare

Det skal bemærkes, at det heller ikke kun er en bekymring på den personlige front. Da millioner verdenen over stadig arbejder hjemmefra, retter cyberkriminelle sig også mod virksomhedens ressourcer via hjemmenetværk og smart-enheder i hjemmet

Inficerede enheder bruges til at stjæle personlige- eller virksomhedsdata som nævnt, og udvinde kryptovaluta oven på traditionelle DDoS -angreb, hvor enhederne tilføjes til et botnet som bruges til at nedlægge hjemmeside af hackere.

Hvordan kan jeg så beskytte mine enheder?

  • Installer opdateringer til firmware så hurtigt som muligt. Når en sårbarhed er fundet, kan den rettes gennem patches inden for opdateringer.
  • Skift altid forudinstallerede adgangskoder. Brug komplicerede adgangskoder, der omfatter både store og små bogstaver, tal og symboler, hvis det er muligt.
  • Genstart en enhed, så snart den begynder at virke mærkeligt. Bemærk: Dette kan hjælpe med at fjerne eksisterende malware, men dette reducerer ikke risikoen for at få en anden infektion.
  • Sørg for at have dine data beskyttet i skyen, og dine enheder udstyret med en ordentlig antivirus