Endnu mere Corona-hacking!

Corona-krisen betyder mere hacking

Forskere har fundet ud af at hackere, ved at lægge tilsyneladende uskyldige links ind på velkendte hjemmesider, kan få internet-brugere til at opgive deres routeres oplysninger og derved gøre hele deres wifi-netværk til en buffet af oplysninger.

Selvom Corona-epidemien raser, ligger hackere ikke på den lade side, og er blevet mere og mere kreative i måden de forsøger at angribe computer-brugere.

Forskere har nemlig fundet ud af at hackere, ved at sende en informations-forespørgsel til flere typer routere, kan tvinge en router til at viderestille brugeren til en falsk side, hvis man forsøger at gå ind på en hjemmeside. Indtil videre er en lang række hjemmesider blandt de sider som hackerne kan linke fra, heriblandt Amazon.com og Disney.com (du kan se en liste her)

På den falske side (som ellers ser uskyldig ud) bliver man opfordret til at downloade en app, tilsyneladende fra WHO, som kan holde en opdateret med information om corona-virusen.

Problemet er bare at app’en er falsk og giver brugerens oplysninger videre til hackeren.

Indtil videre ser angrebet primært ud til at have en effekt på routere af mærkere D-link og Linksys, og alle brugere af netop disse routere anbefales derfor fra forskernes side at nulstille med nyt kodeord.

(kilde)