Der er færre angreb – men de små virksomheder står for skud!

På trods af den massive stigning i det samlede antal trusler, som verden ser disse år, har danske sikkerhedsvirksomheder observeret et fald på hele to tredjedele i antallet af ransomwareangreb.

Ransomwareangreb har i mange år været den mest omtalte og frygtede form for angreb blandt virksomheder, også i Danmark.

“Vi har set en tendens til, at ransomwareangreb er blevet langt mere målrettede end tidligere. I stedet for at skyde med spredehagl er de cyberkriminelle begyndt at bruge ressourcerne på at udvælge deres ofre mere nøje, fordi det giver en bedre succesrate. Samtidig ser vi også, at flere ransomwareangreb bliver opdaget og blokeret i de tidlige faser, inden de cyberkriminelle når at arbejde sig langt ind i it-systemerne.” siger Christian K. Beck, direktør for Trend Micro i Danmark i et interview med Computerworld.

“Vi ser også flere angreb på cloudservices, som enten er ubeskyttede eller fejlkonfigurerede. Derudover er der også en stigning i angreb på IoT-devices. Dog er det vigtigt at understrege, at selvom ransomwareangrebene er faldet i antal, så stiger angrebenes kvalitet og dermed også deres farlighed.”

SMV’erne står for skud

Hvem er det så nu, der særligt skal frygte disse målrettede ransomware-angreb – hvilken type af virksomheder?

“Ingen brancher kan vide sig sikre. Men vi ser en klar tendens til, at hackerne går mere efter små og mellemstore virksomheder. Det skyldes, at de typisk har ringere sikkerhed end større virksomheder, fordi de ikke har en egentlig it-sikkerhedsafdeling.”

Når hackerne er stoppet med at “skyde med spredehagl”, og i stedet går mere målrettet efter deres ofre, betyder det at små og mellemstore virksomheder bliver nødt til at gå op i deres sikkerhed, især de mindste virksomheder hvor hjemmet også er arbejdsplads.

Er du bekymret om hvorvidt din hjemmearbejdsplads er ordenligt sikret, eller om din virksomhed har gjort nok? Så få en af vores dygtige konsulenter til at gennemse dine systemer – og lad os sørge for at alt er som det skal være!

Kontakt os på tlf: 70206065 eller på [email protected]