Ni ud af ti sundhedsapps opsnapper dine personlige informationer

Størstedelen af  sundheds-apps indsamler (og gemmer) data og info om deres brugere. Det viser et studie publiceret i British Medical Journal ifølge the Guardian.

Forskerne bag studiet har analyseret mere end 20.000 forskellige apps, som alle kan hentes fra Google Play Store. Flere af dem beder brugeren om sundhedsoplysninger vedrørende f.eks. menstruation og kalorieindtag.

Forskernes analyse peger på, at 88 procent af de analyserede apps indsamler oplysninger om brugeren. Og mens næsten ni ud af ti apps altså høster brugernes data, så oplyser 28 procent af de analyserede apps ikke brugeren om, hvad der bliver indsamlet, og hvad informationerne bliver brugt til. Det er imod retningslinjerne i Google Play Store.

»Vores retningslinjer er designet til at beskytte brugernes sikkerhed. Når vi opdager brud på retningslinjerne, skrider vi til handling, og vi er i gang med at gennemgå studiet,« siger en talsmand fra Google, ifølge the Guardian.

Mens de fleste apps indsamler data, kunne forskerne imidlertid kun dokumentere, at en lille andel (4 procent) deler disse data med en tredjepart.

Er du i tvivl om hvorvidt du deler dine data med de forkerte? Med sikkerhed fra Northguard installeret på dine enheder, hjælper vi dig med at sørge for at uvedkommende ikke høster og giver dine data videre til tredjeparter. Kontakt os allerede idag, og hør mere om hvad vi kan gøre for at hjælpe.