Har din virksomhed opdateret windows?

Er din virksomheds computere opdateret?

Det nyeste windows-system har nu været fremme i et stykke tid, men det er langt fra de fleste som har udskiftet deres gamle styresystem med det nye. Faktisk er det kun en ud af 500 Windows-maskiner kører Windows 11 ifølge IT Asset Management-virksomheden Lansweeper. Lansweeper har undersøgt 10 millioner Windows-enheder, hvoraf hovedparten er arbejdscomputere, og af dem er det altså kun 0,21 procent, der kører Microsofts seneste styresystem.

At Windows 11 har så lille en markedsandel er i sig selv ikke bekymrende, da Windows 10 stadig understøttes. Mere bekymrende er det dog at Windows XP står for 3.62% og windows 7 står for ca. 6 % af alle computere som var med i undersøgelsen – begge styresystemer som ikke længere understøttes af Microsoft, og som derfor ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer.

Derudover viser undersøgelsen, at lidt under 10 procent af maskinerne kører styresystemer, der ikke længere får support, hvilket ifølge markedschef i Lansweeper, Roel Decneut, selvfølgelig udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko (kilde).

Jeg har ikke opdateret endnu – hvad gør jeg?

Hvis dine virksomheds-enheder stadig kører en af de u-supporterede udgaver af windows, er det en god ide at få dem enten udskiftet eller opdateret til en nyere udgave, så du ikke længere er i direkte fare for uvelkomne gæster i dit system. En anden god idé er at få dit system tjekket igennem af en ekspert, og sørge for at installere tilstrækkelig sikkerhed på dine enheder, uanset hvilket styresystem du bruger.