Hackere hindrer corona-forskning

Angrebet med en ondsindet software (ransomware attack) på eResearch Technology, som blandt andet udvikler software til medicinalvirksomheder og sundhedsorganisationer, har i alvorlig grad hæmmet forskningen inden for en vaccine mod corona, som nu har været stillet i bero i 14 dage.

eResearch Technologys vicedirektør for marketing – Drew Bustos – har bekræftet over for pressen, at angrebet fandt sted den 20. september.

It-eksperter har en teori om, at hackerne spekulerer i penge eller er på jagt efter konkurrencefordele.

”Medicinalvirksomheder og sundhedsorganisationer er oplagte mål for it-kriminelle, da de ligger inde med fortrolige oplysninger om patienter. Hackerne er klar over, at disse steder er godt ved muffen og har råd til at betale løsesum. Men desværre stjæler hackerne immaterielle rettigheder, som de sælger til højeste bud på ”Det Mørke Internet” for at øge den økonomiske gevinst fra angrebet”, har James McQuiggan skrevet i en mail. Han er sikkerhedsrådgiver i KnowBe4, som er et it-sikkerhedsfirma.

Virksomheden i staten Philadelphia skriver på dens hjemmeside, at ”virksomhedens software bruges verden over i laboratorieforsøg, og dens software var blevet anvendt i 75 procent af forskningen til præparater, som sidste år blev administreret af den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA)”.

To andre medicinalvirksomheder – IQVIA og Bristol Myers Squibb – er også gået i stå som følge af angrebet.

Men takket være backup har angrebet på de to været begrænset.

Det er endnu uvist, hvad der ligger til grund for angrebet.

Angreb på medicinalvirksomheder, som er førende inden for forskningen om en vaccine mod corona, har stået på siden marts. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) var dengang udsat for it-spionage, der gik ud på at opsnappe oplysninger om medicinalvirksomhedernes forskningsresultater inden for corona.

I maj advarede den amerikanske efterretningstjeneste (FBI) og USA’s indenrigsministerium om kinesiske it-spioner, som var ude efter resultater fra laboratorieforsøg.

Vil jeres virksomhed ikke udsættes for det samme? Så kontakt Northguard i dag!

(Kilde)