Phishing skaber kaos hos Jobnet!

Jobmuligheder som Madding

860.000 danske borgere har fået nulstillet deres adgangskode til Jobnet efter et phishing-angreb.

Det skriver Fagbladet 3F.

Jobnet blev opmærksom på phishing-angrebet 1. november, der gik ud på at lokke de jobsøgende til at logge ind på en falsk Jobnet-hjemmeside og derefter booke en samtale, give kontaktoplysninger og starte en chat med en falsk medarbejder fra Jobnets support.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har ifølge Fagbladet 3F kun oplysninger om to virksomheder, hvis navne er blevet misbrugt, og har ikke noget overblik over, hvor mange brugere der blev kontaktet af svindlerne.

Jobnet meldte angrebet til Center for Cybersikkerhed 2. november, som lukkede den falske Jobnet-hjemmeside med det samme. Derefter kontaktede Jobnet alle brugere med råd om at slette sms’er og emails fra den falske hjemmeside, kontakte sin bank, hvis man havde oplyst kontonummer samt eventuelt få spærret sit NemID. Brugerne fik også besked om at skifte kodeord.

Vær på vagt!

Igen ser vi vigtigheden i at være på vagt over for Phishing-mails. En situation som denne, kunne være gået meget galt hvis den falske hjemmeside havde installeret virus på brugernes enheder. Sørg derfor altid for at have en fornuftig sikkerhedsløsning installeret, samt tænke dig om en ekstra gang før du klikke på link du ikke kender.