Husk at give din computer en hjælpende hånd!

For mange mennesker med bil, er det at få et service-eftersyn en meget naturlig ting – men hvorfor gælder det ikke vores computere?

Ligesom bilen, er computeren en maskine der ved stort brugt bliver “træt” og har brug for et omgang vedligeholdelse. For mange pc-brugere er det dog ikke noget der bliver tænkt over, og når computeren har et par år på bagen og bliver langsom, er det første folk tænker at “nu er det tid til at skifte maskinen ud”.

Mange af problemerne med hastigheden/batterilevetiden og sikkerheden kan dog afhjælpes ved at vedligeholde sin maskines systemer.

Hvad kan jeg gøre?

Der er faktisk en del ting man kan gøre for at vedligeholde sin computer. Fysisk set kan man sørge for at “støvsuge” den, eller i det mindste blæse den igennem med trykluft (vær dog forsigtig!). Husk også at der er mange dele i en computer som har såkaldt “kølepasta” på, som hjælper med at holde computerens temperatur nede.

Hvad med softwaren?

Når du installerer (og sletter) programmer, ligger der ofte filrester og udpakningsfiler of fylder, selvom de ingen funktion har længere. Udover at gøre så der er mindre plads på din harddisk, kan dette også være et sikkerhedsproblem, da hackere kan udnytte disse gamle filer til at få adgang.

Det er derfor en god ide altid at rydde op når man er færdig med at lægge nye programmer ind på sin computer/sletter gamle ting.

Til dette formål findes der flere programmer som kan hjælpe et godt stykke hen af vejen, men for at få maksimalt ud af dem skal man betale for det.

En af de mest effektive metoder når der skal ryddes op på computeren, er at få det gjort professionelt, ligesom at få bilen til et professionelt værksted når den skal synes.

Har du brug for hjælp? Så klik ind her

Du kan også kontakte os alle hverdage mellem 10.00 og 18.00 på telefon +45 70206065