WiFi og hjemmenetværk – er du sikret?

Hold hackerne ude – gør dit netværk privat!

Når du gør brug af offentligt tilgængelige wi-fi, eller gør brug af en netværksforbindelse som alle kan koble sig til, får hackere uhindret adgang til ubeskyttede enheder på samme netværk.
På den måde kan hackeren placere sig imellem dig og forbindelsespunktet. Dette betyder, at dine informationer ikke sendes direkte til wi-fi forbindelsen, men at de går igennem hackeren, før de når netværksforbindelsen, hvilket giver hackeren mulighed for at få adgang til dine private oplysninger, og samtidig adgang til dine filer og systemer.

Hvordan beskytter jeg mit netværk?

Dit hjemmenetværk i et moderne hjem kan have utroligt mange enheder tilsluttet, og overføre en store mængde data enhederne imellem. Har du både Smart-TV, google home enheder og et sonos-anlæg, og måske endda et par computere, vil datamængden i hjemmet være stor, og det er derfor vigtigt at have den sikret behørigt.
Ud over at have dine enheder sikret med stærke kodeord og antivirus, er der et par ting mere man bør overveje. Hvis du har fået en router udleveret af din internetudbyder er der en stor sandsynlighed for at den er gammel og uddateret. Her kan det være en god idé at tale med sin udbyder om hvilke muligheder der er for at få en moderne router (som også kan klare moderne hastigheder), da der er stor forskel på de forskellige router-standarder.
Bor du i et større hus, vil en opgradering af din router ikke kun gøre noget for sikkerheden, men også samtidig give dig et bedre signal (og bedre hastighed) i hele huset. I de fleste tilfælde kan en moderne WiFi router samtidig køre på flere forskellige båndbredder, så signaleret kan holdes separat mellem de forskellige enheder i hjemmet.
Husk derfor altid at holde din wifi-forbindelse derhjemme privat, ved at vælge en stærk adgangskode (med både tegn og tal), så andre ikke kan koble sig til din forbindelse. Sørg også altid for at alle signalerne har sikkerheden slået til og skifte koderne med jævne mellemrum.
Undgå så vidt muligt også at gøre brug af offentligt tilgængelige wi-fi, Da du risikerer at tage uvedkommende filer og ubehageligheder med hjem til dit eget netværk.
Som altid, hvis du er i tvivl om hvorvidt du er i fare, er du altid velkommen til at kontakte os.