2020 var et år i Ransomwarens tegn

Hjemmearbejdspladsen gør arbejdet usikkert! 

En af de større årlige sikkerhedsrapport for 2020 er lige landet, og en af de forventede effekter af corona-krisen, nemlig hjemmearbejdspladsen, har sandsynligvis gjort en stor forskel. 

I 2020 har vi nemlig set en dramatisk stigning i ransomware-angreb på hele 485%. Målene er ligesom tidligere år stadig virksomheder, men metoderne er blevet mere forfinede og målrettede end tidligere. (kilde) 

Hackerne bryder ind i systemer, stjæler følsom data og truer med at offentliggøre det, hvis ikke virksomheden udbetaler en løsesum. Størstedelen af den slags angreb fandt sted i den første halvdel af 2020 – også i Danmark, hvor man i første og andet kvartal oplevede henholdsvis 32 og 27 procent af årets samlede ransomware-angreb. 

Angreb mod Android-enheder er også taget til, hvor der i sidste halvdel af 2020 var 32 procent flere trusselsrapporter globalt sammenlignet med 2019. Trusler mod IoT-enheder steg ligeledes sidste år. 

Fordi mange har arbejdet hjemmefra, på privatcomputere med adgang til virksomheders servere, er det blevet lettere for hackerne at komme ind, da hjemmecomputere sjældent har det samme niveau af sikkerhed som firma-computere der er under en IT-afdeling. 

Bruges din hjemmecomputer også til arbejde? Har du fået sat ordentlig sikkerhed op på den? Ellers så kontakt os allerede i dag, så sørger vi for at dine data er sikret efter alle retningslinierne.