Virksomhederne bliver bombarderet med cyberangreb!

Det er en ringe bevaret hemmelighed, at danske virksomheder og myndigheder er under et stigende tryk fra cyber-kriminelle, der vil udrette skade eller kræve løsepenge med hjælp fra forskellige former for digitale angreb.

I en ny rundspørge, foretaget af revisionshuset PwC, udarbejdet i samarbejde med Bestyrelsesforeningen, beretter 58 procent af de adspurgte virksomheder, at de inden for det seneste år har haft mindst én sikkerhedshændelse.

Det bekymrer Mads Nørgaard Madsen, der er partner og it-sikkerhedsekspert hos PwC.

»I det kommende år kan vi forvente, at trusselsbilledet fortsat bliver mere avanceret, og derfor er det vigtigt, at bestyrelsen løbende forholder sig til de nye cyber-trusler og meget gerne mindst én gang i kvartalet, så virksomhedens risikobillede altid er opdateret. Det er afgørende for at sikre et proaktivt beredskab mod cyber-angreb,« udtaler Mads Nørgaard Madsen i en pressemeddelelse.

I samme rundspørge, svarer mere end halvdelen af de adspurgte bestyrelsesmedlemmer, at de ‘kun delvist’ eller ‘slet ikke’ fører kontrol med, at virksomheden har opdaterede og testede beredskabs – og kommunikationsplaner, der kan sættes i værk, hvis virksomheden eksempelvis kommer under angreb fra hackere. Det tyder altså på at virksomhederne i stor grad slet ikke er klar over alvorligheden.

»En cyber-hændelse kan desværre få store konsekvenser for såvel virksomhedens økonomi, image og mulighed for at levere et produkt eller service. Det er derfor vores anbefaling, at bestyrelsen modtager risikobaseret rapportering fra direktionen, så den kan følge op på de sikkerhedstiltag, der prioriteres og igangsættes og sikre den nødvendige fremdrift,« foreslår Mads Nørgaard Madsen.

PwC’s konklusioner bygger på besvarelser fra 67 bestyrelsesmedlemmer fra små og mellemstore virksomheder, mens svarene fra PwC’s Cybercrime Survey 2020 kommer fra 326 respondenter fra dansk erhvervsliv. Svarene er indhentet i andet halvår 2020.

Læs mere om undersøgelsen HER.

Følger din virksomhed de 7 råd vi >>tidligere har skrevet om?<< 

ellers så kontakt os i dag, så sørger vi for at du og/eller din virksomhed bliver ordentligt sikret.