Dine computerspil kan være i fare – Ny tyv byder ind på markedet!

Den blodige lejesvend

I Marts opdagede sikkerheds-eksperter en reklame for en ny type malware, på et undergrunds-forum. Malwaren, kaldet BloodyStealer af dens skabere, var ifølge reklamen i stand til at stjæle et væld af data fra inficerede enheder, og alt ligefra kodeord, bankoplysninger, enhedsdata, screenshots og især Gaming-konti er noget af det malwaren specialiserer sig i at stjæle.

efter eksperternes undersøgelser er der hurtigt to ting der står klart:

  • Selvom BloodyStealer er relativ ny, findes den overalt i verdenen. hvilket giver mening, når man finder ud af at enhver kan købe malwaren og bruge den mod andre.
  • Det er primært gaming-relaterede ting den går efter.

Ydermere er malwaren i stand til at undgå de mere basale antivirus-programmer, da den indeholder en mængde værktøjer som gemmer de stjålne data væk i “sikkerhed” på BloodyStealers egen server.

Ikke det eneste program

Selvom BloodyStealer er “det nye sort”, er det langt fra den eneste metode der bruges til at franarre gamere deres informationer, da både banner-reklamer og officelt udseende emails fra “gaming-firmaer” stadig er i stor omløb.

Hvordan beskytter jeg mine konti?

Ud over at miste sine gaming-konti, kan offeret også ende med uvildigt at viderdistribuere phishing-mails, malware og andre ubehageligheder, så det er derfor vigtigt at maksimere sikkerheden på ens system, hvilket inkluderer:

  • stærke kodeord til alle konti
  • to-faktor identifikation
  • brug kun officielle installationsfiler fra officielle kilder
  • opmærksomhed om falske emails og beskeder
  • en pålidelig sikkerhedsløsning. Eksempelvis blokerer Northguards sikkerhedspakke for Bloodystealer, uden at forringe din spiloplevelse!