Ved din telefon hvordan du ser ud?

Har du slået ansigtsgenkendelse til?

Mange telefoner kan nu om dage låses op ved at tage telefonen op foran ansigtet. Samme teknologi bruges af nogle apps til automatisk at “tagge” dig i billeder, hvilket kan være problematisk i forhold til privatlivs-lovgivning, hvilket Facebook netop har indgået et enormt forlig om.

Facebook har netop indgået forlig i et massesøgsmål ved at betale 650 millioner amerikanske dollars til 1,6 millioner forbrugere, der alle er ramt af tech-gigantens angivelige overtrædelse af privacy-regler.

Det skriver The Verge.

I 2015 lagde Jay Edelson, advokat i Chicago, sag an mod Facebook, fordi platformens brug af tagging via ansigtsgenkendelsesteknologi overtræder ‘the Illinois Biometric Information Privacy Act’. Ifølge søgsmålet gemmer Facebook brugernes biometriske data uden deres samtykke.

De tre primære personer bag søgsmålet får hver 5000 dollars, og andre, der er omfattet af Facebooks angivelige lovbrud, får omkring 345 dollars hver.

»Vi er glade for at være indgået et forlig, så vi kan bevæge os videre fra denne sag, hvilket er i vores fællesskabs og investorers bedste interesser,« skriver Facebook selv.

Ifølge Jay Edelson har forliget »stor betydning«, og det sender en klar besked om, at privacy-rettigheder for biometriske data er kommet for at blive.

Ifølge dommeren, som har godkendt forliget, skal Facebook betale pengene »så hurtigt som muligt«.

I Danmark er vi underlagt GDPR-lovgivningen fra EU, hvilket giver os et lag af beskyttelse mod overtrædelse i form af store bødestraffe til firmaer som bruger forbrugerinformation uden samtykke, men virksomhederne finder konstant på nye måder at indhente tilladelse til at bruge privatpersoners informationer i forbindelse med reklame, tagging etc.

Vil du have dine enheder sikret og gjort private? så kontakt os på telefon 70206065, og lad os hjælpe.