Langsom MacBook – hvad kan man gøre ved det?

Har du problemer med, at din MacBook er langsom? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Langsom MacBook – hvad kan man gøre ved det?

Ens MacBook vil med tiden blive langsom, men der findes heldigvis råd for, hvad du kan prøve at gøre, hvis du vil fikse problemet. En langsom MacBook kan skyldes et par forskellige ting, som til sammen gør, at du står med en computer, som ikke er ordentlig funktionel, hvilket leder til frustration.

Typisk skyldes det, at din MacBook er gammel, og du gennem tiden har installeret mange programmer herpå. Det vil naturligt gøre computeren langsom over tid. Men du kan også være udsat for en virus, som går ind og tager meget af din MacBooks ydeevne. Her er det vigtigt, at du er godt beskyttet mod malware, hvilket vi hos Northguard kan hjælpe dig med.

Vi tilbyder antivirus til MacBook, og med vores tryghedspakke kan du samtidig også modtage ubegrænset PC-hjælp, hvis du vil blive klogere på, hvordan du kan gøre din computer hurtigere, hvis den ikke er blevet langsom på grund af virus. Vi vil i denne artikel fortælle lidt om, hvad du kan gøre, hvis du oplever en langsom MacBook.

Hvad skyldes en langsom MacBook?

Når du får en ny computer, kører den som smurt, fordi der ikke er ret mange programmer installeret, og fordi hardwaren med god sandsynlighed stadig er ny på markedet. Når du med tiden installerer softwares, og disse softwares konstant opdateres og optimeres til ny hardware, så vil din computer miste en smule effektivitet. Kort sagt vil du opleve en langsom MacBook af naturlige årsager, fordi softwaren, som du har på din computer, overhaler hardwaren indenom.

Samtidig kan mange åbne programmer samtidig også gøre din computer langsom. Over en længere periode har du sikkert installeret mange programmer, og nogle af dem kører måske i baggrunden, uden du ved det. Det kan også påvirke ydeevnen, hvorfor det kan være en rigtig god idé at rense sin computer ind i mellem, hvis man vil undgå en langsom MacBook.

Du skal dog ikke forvente mirakler i forhold til hastighed, hvis du vælger at rense din MacBook. Du får renset ud og fjernet programmer, som du ikke brugte, men de store programmer vil stadig indeholde de nye opdateringer, som også trækker en del ned i din ydeevne.

Hvordan renser man sin computer?

Derfor findes forskellige programmer, som du kan benytte i forbindelse med rensning af MacBook, hvis du oplever, at din MacBook er langsom. Et renseprogram går ind og detekter de softwares, som du ikke længere benytter, og spørger dig, om du er OK med at slette dem.

Nogle renseprogrammer kan også gå ind og finde måder at optimere din computer på, som ikke kræver, at du afinstallerer softwares, men som måske mere handler om din brug af den. Det kan også hjælp og gøre en forskel, hvis du oplever en langsom MacBook.

Ved mistanke om virus på langsom MacBook

Først og fremmest bør du altid have et godt antivirus program på din MacBook. MacBooks er generelt ikke specielt udsatte for virus sammenlignet med Windows, men i de senere år er der sket en stigning i antallet af angreb mod MacBooks, fordi de er blevet mere populære at bruge. Det anslås dog, at cirka 77 % af alle computere verden over benytter Windows, og derfor kodes de fleste malwares og vira til netop Windows.

Hvis du oplever, at din MacBook er blevet langsom fra den ene dag til den anden, uden du har installeret noget nævneværdig software, så kan langsomheden skyldes en virus, som trækker i ydeevnen på din computer. Det kan være eksempelvis bitcoin mining og adware, som begge er typer af malware, som går ind og påvirker computerens ydeevne, hvorfor du får en langsom MacBook.

Udover at din computer bliver langsom, så går nogle typer af malwares også efter dine personlige oplysninger med henblik på økonomisk kriminalitet. Derfor ønsker du ikke bare malwares væk fra din MacBook for at gøre din computer hurtigere, men du skal have dem fjernet omgående for at mindske risikoen for at få stjålet dine personlige oplysninger.

Sådan undgår du malwares på MacBook

Du skal have tillid til afsenderen på alle de downloads, du foretager dig. Virus og malware kommer ved, at du downloader ting fra nettet, og det er afgørende, at du har tillid til disse afsendere.

Et virusprogram, som det vi kan tilbyde hos Northguard, hjælper med at beskytte dig, men du bør stadig selv arbejde med at identificere de dårlige hjemmesider. Lav din research grundigt, inden du vælger at downloade noget, som du måske ikke har den bedste mavefornemmelse omkring. Dette hjælper dig med at undgå virus på din macbook.