Rens din Mac – derfor kan det være en god idé

Har du problemer med at rense din Mac? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Rens din Mac – derfor kan det være en god idé

Har du en Mac, som i løbet af de sidste par år eller måske måneder er blevet ekstra langsom? Så er det helt normalt, at den over tid vil miste ydeevne, men hvis din Mac stadig er relativt ny, bør du kunne genfinde noget af den ydeevne, som tilsyneladende er forsvundet.

Der er flere grunde til, at en rensning af Mac kan være nødvendigt, og vi vil i den her artikel gøre dig en smule klogere på, hvad problemerne eventuelt kan være, og hvad du kan gøre ved dem.

Du har krævende apps kørende i baggrunden

Hvis du har en relativt ny Mac, altså ikke ældre end 2-4 år, så kan det være en god idé at udføre rensning af Mac i forhold til at fjerne krævende apps, som kører i baggrunden. Når din Mac ikke er ældre, vil den forværrede ydeevne typisk skyldes noget, som du har installeret på din computer, som trækker rigtig meget under normal brug.

Tjek derfor alle apps igennem og se, hvad det er, der trækker så meget. Det kan muligvis skyldes dit antivirus program, og hertil anbefaler vi, at du finder et antivirus program, som ikke nødvendigvis optager den samme ydeevne. Hos Northguard specialiserer vi os i netop antivirus til Mac, og vi hjælper dig gerne til at blive klogere på, om du kan vinde noget ydeevne ved at skifte til Northguard sammenlignet med den antivirus software, som du har nu.

Din computer har fået virus

Hvis skiftet er meget pludseligt, og du fra den ene dag til den anden oplever, at din Mac er blevet meget langsom, så kan det skyldes, at der kører nogle filer derpå, som ikke bør være der. Det er eksempelvis blevet populært for hackere at benytte andres computere til bitcoin mining, og det bruger din computer rigtig mange kræfter på.

Hvis du ikke har noget antivirus på din Mac, så anbefaler vi kraftigt, at du installerer et. Hos Northguard tilbyder vi antivirus til Mac, som går ind og beskytter dig mod malwares, som går ind og gør din Mac langsom. Når du har installeret antivirus, bør du rens din Mac for at være helt sikker på, at alt er væk.

Din computer er blevet for gammel

Nogle gange er det bare tid til at skifte sin computer ud, uanset hvor godt du har passet på den. Det, der nemlig sker med gamle computere, er, at hardwaren ikke matcher det software og de opdateringer, der løbende skabes til nyere Macs.

Din Mac består af en masse forskellige komponenter, som tilsammen giver dig det, du kalder en ”computer”. Nye softwares og nye opdateringer laves hele tiden til nyere hardware, og derfor vil du med tiden opleve, at dine komponenter ikke kan få det optimale ud af de programmer, som du installerer. Du kan dog som en sidste redning prøve at rens din Mac – altså formatere den til fabriksstandarder.

Selvom du har passet godt på den og undgået at installere en masse programmer, så vil du ubevidst eller ej installere en masse ting på den, som du ikke bruger mere, og som bare ligger og fylder uden grund. Husk dog altid at gemme en backup af dine vigtigste filer og dokumenter, inden du vælger at formatere. Du kan nemlig ikke genskabe disse filer igen, hvis du formaterer til fabriksstandarder.

Rens min Mac – kan jeg få andre til det?

Ja, det kan du godt, hvis du ikke føler, at du har den tekniske indsigt til at foretage rensning af Mac. Hos Northguard kan du med vores Tryghedspakke få ubegrænset PC-hjælp, som er ideelt til dig, der oplever forskellige udfordringer med din computer jævnligt. Det er ingen skam ikke at kunne foretage rens af Mac selv, da man gerne vil være sikker på, at det gøres ordentligt og uden tab af vigtige filer og dokumenter.

Når du bestiller tryghedspakken hos Northguard får du udover PC-hjælp også vores prisvindende antivirus program med i købet. Vores PC-hjælp består desuden udelukkende af danske IT-specialister, som sidder klar hver dag til at hjælpe dig med dine udfordringer. Hvad end du gerne vil have hjælp til at rens din Mac, du har problemer med at få printeren til at fungere, eller du gerne vil have hjælp til at installere det rigtige program, så bistår vi gerne med vores ekspertise og erfaring, så du kan blive godt kørende igen.

Tag kontakt til os i dag og hør nærmere – det er naturligvis helt uforpligtende.