Rens computer - lad os hjælpe dig gratis

Har du problemer med at rense din computer? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Rens computer – er det nødvendigt, og hvordan gør man?

Det kan være sundt for computerens hurtighed, hvis man renser den. Der er flere grader af, hvor meget man kan vælge at rense sin computer, men hvis man virkelig døjer med en langsom computer, og det i bund og grund forhindrer en i at gøre sit arbejde ordentligt, så kan det være nødvendigt med en formatering af computeren.

Hvis du ikke har helt styr på, hvordan man formaterer sin computer, kan du med PC-hjælp som en del af vores tryghedspakke få hjælp til det. Udover ubegrænset PC-hjælp får du hos Northguard også vores antivirus program med i købet, som beskytter dig mod malwares og virus.

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvornår det er nødvendigt at rense sin computer, og hvordan man gør det.

Hjælp, min computer er langsom – er rensning af computer nødvendigt?

Hvis du ved, at din computer tidligere har været hurtigere, og det efterhånden leder til en stor mængde frustrationer, så er svaret ja – du bør rense din computer. Der er forskellige grader af, hvor gennemgående du renser din computer, og det er ikke sikkert, at du skal formatere den til fabriksindstillinger, selvom det er den mest effektive løsning.

Når man formaterer sin computer og derved foretager en computer rens, gendanner man den til fabriksindstillinger, og det vil for mange give et boost i ydeevnen. Det skyldes, at man har fået fjernet alle ens programmer. Vælger man at installere akkurat de samme programmer, vil man på et tidspunkt løbe ind i en langsom computer igen, men mange vælger at formatere sin computer for at fjerne de programmer, som man har glemt, man har installeret og alligevel ikke bruger.

Hvis din computer er blevet meget langsom meget hurtigt, kan det skyldes en virus derpå. Det kan også skyldes, at du ubevidst har installeret et program, som trækker rigtig i baggrunden. I stedet for at rens computer til en nulstilling, kan du vælge at formatere til en bestemt dato, hvor du vidste, at den fungerede ordentligt. Herved undgår du at slette filer og programmer, som du ved, du får brug for.

Husk altid at lave en backup af de dokumenter, som du gerne vil gemme, inden du formaterer. Ved en total gendannelse af systemet forsvinder alt fra computeren – inklusive feriebilleder og vigtige Excel-dokumenter. Hos Northguard kan du tilkøbe en cloud-løsning, hvor du kan gemme alle dine dokumenter, så du altid kan tilgå dem, uanset hvilken computer du sidder ved.

Hjælper en rensning af computer, hvis min computer er gammel?

Hvis din computer er gammel, er det ikke sikkert, at en formatering gør så meget. De fleste af dine softwares opdateres løbende, og de opdateres efter ny teknologi på markedet, hvilket kan betyde, at dit hardware ikke længere kan følge med den nye software. Hvis du derfor har en computer, som du købte billigt for 5-6 år siden, kan det ganske enkelt bare være, at svaret er en ny computer i stedet for en computer rens.

Det skader dog ikke noget at prøve, og det vil i de fleste tilfælde gøre en forskel, hvis du renser din computer. Du kan også vælge at opgradere enkelte elementer af din computer, hvis du ved, hvad der specifikt er galt med den. Men hvis du har en gammel computer, kan det godt give komplikationer, hvis du kombinerer helt nyt hardware med meget gammel hardware. Nogle gange er den bedste og mest besparende løsning ganske enkelt at købe nyt i stedet for at tænke i rensning af computer.

Varm computer – rens computer nødvendigt?

Oplever du, at din computer bliver ekstra varm? Så har det typisk ikke noget med softwaren at gøre, men kabinettet på din computer. En computer har en blæser, som løbende skal renses, fordi der sætter sig støv i den, og hvis du oplever, at din computer bliver varmere og varmere, er dette som udgangspunkt grunden. Der findes flere forskellige programmer, som kan fortælle dig, hvad temperaturen er i din computer. Du bør måle temperaturen, mens du bruger tunge programmer for at se, hvad den maksimalt kommer op på.

Din computer, eller nærmere bestemt din CPU, bør ikke overstige 80 grader på noget tidspunkt, da det kan være skadeligt for computeren. Hvis du oplever, at din nye computer bliver 80 grader eller over, er det typisk ikke på grund af støv, men fordi noget i kabinettet (også kaldet tower) er samlet forkert. Her skal du have en med ekspertise til at se på, hvordan din computer er samlet for at finde den bedste løsning på den manglende ventilation.

Hvis støv derimod er problemet, kan du godt bruge en støvsuger, men du skal huske at vende luftretningen om, så du ikke suger, men derimod benytter støvsugerens blæsefunktion. Herved undgår du at suge løse elementer op, som kan være svære at få fat i, når man foretager rensning af computer. Du skal have kabinettet åbnet, inden du blæser.

Hvordan undgår jeg langsom computer på grund af virus?

Hvis du mistænker, at du har fået virus, bør du installere et antivirus program, som kan fjerne truslen. Hos Northguard kan vi tilbyde et konstant opdateret antivirus system, som fanger trusler og destruerer dem fra din computer. Samtidig kan du ved at opgradere til tryghedspakken få PC-hjælp, hvis du har brug for hjælp til at fjerne din virus.

Vores team af danske IT-specialister står til din rådighed dagligt, hvis du har udfordringer relateret til virus, eller hvis du gerne vil have hjælp til rens af computer. Det kan nemlig godt være lidt teknisk at finde ud, hvis man gerne vil være sikker på at gøre det rigtigt. Samtidig er det også vigtigt, at man husker at gemme sine vigtige filer inden, så man ikke sletter de ting, som man faktisk skal bruge, og som man ikke har andre steder.

Uanset dine behov gør vi alt for at møde dem – tag blot kontakt til os, hvis du skal have hjælpe til at rense din computer eller har brug for anden IT-hjælp.