Langsom PC – skyldes det virus?

Har du problemer med, at din PC er langsom? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Langsom PC – skyldes det virus?

Det er altid træls at døje med en langsom PC, men den gode nyhed er, at det ikke nødvendigvis er lig med en virus eller anden form for malware på din computer. En langsom computer kan skyldes, at den simpelthen bare er blevet for gammel, og at det måske er tid til en formatering eller en decideret udskiftning.

Hos Northguard tilbyder vi som en del af vores tryghedspakke PC-hjælp, så du kan blive klogere på, hvordan du får din computer tilbage i topform – og om det overhovedet er muligt. Du skal selvfølgelig først sikre dig, at den langsomme computer ikke skyldes en virus, som bruger meget af din computers ydeevne, og derfor får du som en del af tryghedspakken også vores antivirus program.

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvad der skyldes, at din PC er langsom, og hvordan du får en hurtig PC tilbage.

Min computer er langsom – hvad skyldes det?

Som udgangspunkt kan det skyldes et par forskellige ting. Vi skelner mellem naturlig langsomhed og en langsom PC, som er blevet langsom på grund af en malware. Naturlig langsomhed betyder, at din computer med tiden gradvist er blevet langsommere, og det skyldes en række af forskellige ting. Blandt andet skyldes det, at der konstant kommer nye opdateringer til alle dine softwares, og på et eller andet tidspunkt vil dit hardware være bagud for sin tid, fordi nye softwares optimeres til nyt hardware for optimal ydeevne.

Det kræver derfor mere ydeevne at trække de nye softwares for din gamle computer, og det leder til en langsom computer. Hvis du derimod oplever et pludseligt skift i din computers hastighed, bør du være mere opmærksom. Dette er ikke normalt og kan skyldes en malware.

Nogle malwares, som eksempelvis adware, trækker rigtig meget på din computers ydeevne, så hvis du udover en langsom computer bliver bombarderet med reklamer og annoncer, som tilmed er svære at lukke ned, kan det skyldes en adware på din computer. Generelt bør du notere dig, om computeren er blevet langsom som følge af download af en bestemt fil, eller om computeren er langsom, hver gang et bestemt program kører i baggrunden.

Hvad gør man ved langsom computer?

Du installerer først og fremmest et antivirus program, som kan sikre dig, at du ikke er inficeret med en malware, som gør din PC langsom. Hos Northguard opdaterer vi konstant vores antivirus program, så vi fanger trusler, der forsøger at inficere din PC.

Hvis du ved, at det ikke drejer sig om en virus, men at din computer måske bare er for gammel, kan det være godt med en oprydning. En oprydning på din computer kan komme i flere grader, men hvis du virkelig gerne vil komme til bunds i sagen, bør du formatere din computer. Formatering af computer betyder, at du gendanner den til fabriksindstillinger, så den bliver ”så god som ny”.

Herved fjernes alle programmer fra din computer, og du kan starte på en frisk. Dette er en god løsning, hvis du med tiden har installeret et væld af forskellige programmer og softwares, som du ikke rigtig bruger alligevel. Det er nemlig ofte dem, som er skyld i en langsom PC.

Vær dog opmærksom på, at det bogstaveligt talt er alt, der forsvinder, når du formaterer. Du skal derfor gemme dine vigtige dokumenter og filer, inden du vælger at formatere, fordi du kan ikke få fat i dem igen. Hertil kan du eksempelvis bruge vores cloud-løsning, som er et online bibliotek, hvor du kan gemme dine filer og altid tilgå dem – uanset hvilken platform du bruger.

Hjælp til langsom PC fra Northguard

Hvis du ikke ved, hvordan man formaterer en computer, eller foretager en delvis rensning, så kan du med tryghedspakken fra Northguard modtage PC-hjælp. Vi kan hjælpe med at finde de programmer, som din computer bruger ekstra mange kræfter på at køre, og som kan være skyld i, at du oplever en langsom computer.

Vi hjælper dig altså ikke kun i tilfælde af virus, men vi står til rådighed uanset din problemtype. Der er ingen garanti for, at vi kan fikse problemet, men vi vil altid gøre vores ypperste for at give dig den service, du har brug for.

Vi har et hold af danske IT-specialister, så du kan regne med god og forståelig support. Vores team har oplevet et utal af problemer med computere, og der er derfor en rigtig god chance for, at vi også kan hjælpe dig – du skal bare sige til.

Hvorfor er min PC langsom?
plus

Din PC kan være langsom på grund af overbelastning af systemressourcer, forældet hardware, for mange opstart programmer, fragmenterede filer eller malware. Identificering af den præcise årsag er nødvendig for at finde en passende løsning. Hvis problemet ikke løses, kan det være en god idé at kontakte en professionel for teknisk hjælp.

Hvad gør du, hvis din pc er langsom?
plus

Hvis din PC er langsom, luk unødvendige programmer, ryd op i opstart programmer, opdater software og drivere, og scan for malware. Overvej at opgradere hardware og defragmentere harddisken. Hvis problemet vedvarer, søg professionel teknisk hjælp.