PRØV GRATIS I 30 DAGE

Renseprogram

Optimer din computers hastighed og sikkerhed, så den bliver god som ny. Med Northguard Antivirus beskytter du din pc mod mod vira, ransomware, og hvilket har en betydelig effekt på din computers hastighed. Vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Renseprogram

Et renseprogram til din computer renser din computer for programmer og filer, som du ikke længere benytter med det formål at øge din computers ydeevne. En computer bliver nemlig langsommere med tiden, og det skyldes blandt andet, at du med tiden installerer et væld af passive apps, som bruger en del af din computers ydeevne, hver gang du tænder din computer.

Vi vil i denne artikel gøre dig en smule klogere på, hvad du kan bruge et renseprogram til, og hvordan du selv kan gøre din computer hurtigere, hvis det ikke hjælper med et renseprogram.

Hvorfor bliver en computer langsom?

For at forstå hvorfor det nogle gange kan være nødvendigt med et renseprogram, skal vi først forstå, hvordan en computer fungerer, og hvad relationen mellem software og hardware er. Hardware er de komponenter, som din computer er bygget af, og de forbliver de samme komponenter med de samme specifikationer, uanset hvilken software du henter, og hvor mange opdateringer af din computer du udfører. Man kan sige, at de udgør rammerne for, hvad din computer er i stand til at præstere.

Disse komponenter bestemmer ydeevnen på din computer. Du vil altså i starten med din nye computer opleve, at alt kører hurtigt, og du godt kan have flere programmer åbne på samme tid uden problemer, men med tiden overhales dit hardware af den software, som du installerer på din computer. Det skyldes, at nyt software optimeres til nyt hardware for at kunne få den maksimale præstation ud af nyt hardware. Samtidig betyder det også, at gammelt hardware ikke kan køre nyt software lige så godt, som da det gamle hardware var nyt.

Nye opdateringer til dine programmer og din computer gør altså langsomt, at din computer over tid vil tabe ydeevne og blive langsommere. Samtidig med de nye softwareopdateringer vil du med tiden også have installeret en masse forskellige, som du måske ikke bruger mere, men som alligevel kører passivt på din computer i baggrunden. Disse trækker også i din computers ydeevne, og du vil opleve, at din computer bliver langsom, hvorfor et renseprogram kan være nødvendigt for dig.

Hvad gør et renseprogram?

Et renseprogram fjerner unødvendig software fra din computer, så du ultimativt kan få en hurtigere og mere funktionel computer. Når vi har haft vores computer i nogle år, så vil vi nemlig unægtelig have installeret en masse forskellige software samt downloadet en masse filer, hvoraf vi helt sikkert ikke bruger dem alle sammen mere. Disse går et renseprogram ind og detekterer for dig, hvorefter den spørger dig om tilladelse til at slette disse programmer.

Et renseprogram kan også hjælpe dig med at blive klogere på, hvilke programmer der trækker mest på din computer, hvis du oplever udfordringer med, at din computer bliver langsom, eller at du har besvær med at have mange programmer åbne samtidig. Et renseprogram er i de fleste tilfælde ikke den mest effektive løsning, hvis du gerne vil genvinde så meget som muligt af din computers ydeevne, men det kan være en god start, hvis du ved, at du gennem årene har installeret mange forskellige ting på din computer.

Hvad hvis et renseprogram ikke er nok?

Der er forskellige løsninger, du kan ty til, hvis du ikke synes, at din computer præsterer bedre efter en oprydning gennem et renseprogram. Den billigste løsning er at formatere sin computer, hvilket kan være sundt ind i mellem. En formatering af din computer betyder, at du indstiller den til fabriksindstillinger, hvilket vil sige, at alt bliver slettet derpå, og du skal installere alt fra nyt.

Hvis du vælger denne løsning, skulle du gerne kunne mærke en forskel i ydeevne, selvom du i løbet af de første par dage vil geninstallere softwares, som er med til at gøre den langsom. Men det er en mere grundig oprydning end et renseprogram. Du skal dog være opmærksom på, at alle dine filer også bliver slettet, så hvis du har nogle vigtige dokumenter eller filer, som du gerne vil gemme, så skal du have en backup af dem.

Hos Northguard kan du tilkøbe en cloud-løsning, så du kan få gemt alle dine filer i en sky, som du kan tilgå fra den enhed, du ønsker. Samtidig er det også vigtigt, at du med det samme efter en formatering får installeret et antivirus program, og her kan vi også bistå med et prisvindende antivirus program, som ikke tager for meget af din computers ydeevne. Et antivirus program vil altid tage en smule af din ydeevne, i hvert fald under scan, da det konstant kører i baggrunden, når du bruger din computer for at beskytte dig bedst muligt.

Formatering er ikke nok – hvad gør jeg så?

Hvis du har prøvet at formatere din computer, og du stadig ikke er tilfreds med din computers ydeevne, så er der ikke meget andet at gøre end at købe nyt udstyr. Din computer, eller i hvert fald enkelte komponenter i den, er blevet for gamle i forhold til den software, som skal installeres, og du skal derfor investere i nye komponenter, som du kan installere i din computer ved udskiftning af de gamle komponenter.

Du bør dog også overveje, om det ikke er bedst bare at købe en ny computer. Hvis du har mange gamle komponenter, er løbende lappeløsninger ikke den sundeste løsning, og så er det tilmed også en smule besværligt. Hvis du køber en ny computer, skal du i hvert fald ikke benytte et renseprogram lige foreløbigt. Det er naturligvis en større investering, som kræver en del overvejelse. Hos Northguard kan du med vores tryghedspakke få ubegrænset PC hjælp fra danske IT-specialister, og vi vil gerne via vores fjernsupport lave den vurdering for dig.

En ny PC skal nemlig kunne leve op til dine krav, og du skal ikke købe en ny computer til 10.000, hvis du kun bruger den til Word og Outlook. Vi kigger også gerne på din gamle PC for at se, om vi kan finde noget på den, som kan fjernes for at gøre den hurtigere.