PRØV GRATIS I 30 DAGE

Undgå virus på din Macbook

Undgå alt ondsindet software på din macbook med antivirus fra Northguard - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Undgå virus på Macbook

Du kan godt få virus Macbook, og derfor bør du installere et antivirus program beregnet til Macbook, samtidig med at du er ekstra opmærksom på, hvad du downloader fra nettet. Som udgangspunkt har du mindre risiko for at få virus Macbook sammenlignet med en Windows PC, men det betyder ikke, at du kan downloade hvad som helst og køre uden antivirus program.

Hos Northguard har vi en løsning til dig, som søger et antivirus program til Macbook. Vi kan bryste os af et prisvindende antivirus program, samtidig med at med vores tryghedspakke kan opgradere dig til ubegrænset PC hjælp hos danske IT-specialister, der hver dag arbejder for at gøre det nemmere som dansker at bruge computeren korrekt og få mest ud af den.

Vi vil i denne artikel gøre dig en smule klogere på, hvad virus Macbook er, hvordan du undgår det, og hvordan du i sidste ende fjerner den, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad er virus Macbook?

En Macbook er en computer, der har et styresystem, som påvirkes af den kodning, som programmerne på computeren har. Når du eksempelvis åbner dit Word for at skrive en tekst, så er softwaren designet til at fungere på Mac. Vira og malware er typer af programmer, som skal designes til det specifikke styresystem for at fungere på den givne enhed. Cirka 77 % af alle verdens computere har Windows installeret, og derfor har hackerne større chance for at få ”gevinst”, hvis de designer deres vira og malwares til dette styresystem.

Det betyder dog ikke, at du som Macbook-bruger skal føle dig tryg og sikker, når du bevæger dig rundt på nettet, indtaster dine personlige oplysninger og downloader programmer til brug på din Macbook. Der eksisterer nemlig også virus Macbook, og i de senere år er antallet af angreb mod Macbooks steget som konsekvens af den stigende popularitet af Apples produkter. I starten af dette årtusinde var Microsoft Windows klart det mest populære, men Apple og herunder Macbook har indtaget en større markedsandel som årene er skredet frem.

En virus til Macbook er derfor mindre sandsynlig end en virus til Windows, men det er i bund og grund det samme: Det er et stykke software, som inficerer din computer med ondsindede hensigter. Enten vil de stjæle dine personlige oplysninger, oftest med henblik på økonomisk kriminalitet, eller også vil vira og malware ødelægge hele eller dele af din computer, så du ikke kan benytte din Macbook

Hvordan ved jeg, om jeg har fået virus Macbook?

Der er forskellige typer af vira og malwares, som du kan få på din Macbook, og de viser sig forskelligt. En virus viser sig typisk ved, at du ikke længere er i fuld kontrol over din Macbook, og at du ikke har adgang til bestemte dele af din computer på grund af ødelagte filer. En virus stjæler som udgangspunkt ikke dine oplysninger, men der findes typer af malwares, som gør det.

Ransomware

Ransomware er en type af malware, som viser sig ved, at du får læst dele af din Macbook og ikke får adgang igen, medmindre du betaler en løsesum – heraf ordet ransom. Beløbet spænder typisk over et par tusinde kroner, og du bedes betale pengene i en krypteret bitcoin transaktion, så modtageren ikke kan spores. Beløbet er typisk ikke mere end et par tusinde kroner, fordi hackerne jo også gerne vil have pengene. Hvis han efterspørger for mange penge, så vil du i stedet bare gå ud og investere i en ny Macbook, men et par tusinde kroner gør, at det måske bliver det værd for dig at låse den op.

Adware

Adware viser sig ved, at du bliver overdynget med annoncer, når du åbner hjemmesider og apps, og du kan muligvis have svært ved at lukke disse annoncer igen. Samtidig oplever nogen også, at deres computer bliver langsom, hvilket skyldes, at det trækker meget på computerens ydeevne at have adware kørende i baggrunden. Adware går som udgangspunkt ikke ind og stjæler kreditoplysninger, men den kan altså gøre din computer langsom og udnytte din webhistorik med henblik på markedsføring.

Spyware

Spyware er straks en lidt værre form for malware til Macbook. Spyware går nemlig ind og overvåger dig og stjæler dine oplysninger via eksempelvis en keylogger. Her kan de se alle dine kodeord og brugernavne, og denne form for malware benyttes i forbindelse med økonomisk kriminalitet. Spyware gemmer sig nogle gange under navne på andre legitime programmer – altså som en trojansk hest. Det kan eksempelvis være som en opdatering til et program, som du jævnligt benytter.

Netop fordi virus Macbook forsøger at gemme sig, så er det vigtigt med god antivirus til Macbook. Hvis du ikke selv kan detektere, hvilke sider man bør downloade fra, så fungerer antivirus som et sidste sikkerhedsnet, der fanger det skidt, der forsøger at inficere din Macbook.

Gode huskeregler, når du vil undgå Macbook

Der findes et par generelle tips til, hvordan du kan spotte de dårlige ondsindede downloades. Du skal kigge efter:

  • Dårlig tekst/oversættelse og grim opsætning på siden kan være et tegn på, at programmet ikke er godsindet.
  • Siden forsøger meget kraftigt at få dig til downloade noget, som du ikke helt ved, hvad er.
  • Der starter automatisk en download, når du lander på siden. Hold dig væk fra det.
  • Der er blinkende skilte og irriterende annoncer, som er svære lukke ned.

Du kan også godt få virus Macbook gennem mails fra andre og måske også endda troværdige afsendere. Hvis du får en mail fra en, du kender, men ikke helt forstår, hvad mailen går ud på, så lad være med at downloade det, der hører med. Tag kontakt til personen og hør, om det nu også er rigtigt, at du skal downloade den fil.

Du beskytter dig bedst mod vira og malware ved at installere et kompatibelt antivirus program, og det kan vi hos Northguard hjælpe dig med. Du har mulighed for at bestille en gratis prøveperiode med programmets fulde funktioner. Tag blot kontakt til os i dag.