PRØV GRATIS I 30 DAGE

Renseprogram til PC

Gør din computer hurtigere og mere sikker med antivirus fra Northguard - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Renseprogram til PC

Et renseprogram til PC kan hjælpe dig med at optimere din computers ydeevne, så den føles mindre langsom. Hvis du oplever, at din computer med tiden er blevet langsom, og det er problematisk at have mange programmer åbne samtidigt, så kan et renseprogram til PC være løsningen for dig.

Et renseprogram er ikke det samme som et antivirus program. Et antivirus program er designet til at identificere og fjerne malware, mens et renseprogram hjælper dig med at rydde op på din computer, så alle de ting, som du ikke længere bruger, fjernes fra computeren for at optimere ydeevnen.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke renseprogrammer du skal hente, og hvad du egentlig bør fjerne og beholde, så kan du med Northguards tryghedspakke få ubegrænset PC hjælp – udover naturligvis prisvindende antivirus beskyttelse. Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvorfor det kan være en god idé at rydde op på sin PC, og hvad alternativerne er, hvis du føler, at din computer er blevet for langsom.

Hvad kan et renseprogram til PC hjælpe med?

Et renseprogram til PC er designet til at rydde op på din computer, så alle filer og programmer, som ikke bruges jævnligt, fjernes. Jo mere du har på din computer, og jo flere programmer du har kørende i baggrunden, når du bruger din computer, jo sværere bliver det for din computer at kapere det hele.

Dette kan særligt være en stor hjælp på ældre computere, hvor du gennem tiden har hentet en masse programmer og filer, som du stadig har på computeren, men som du ikke bruger mere.

Samtidig kan et renseprogram se gennem de programmer, som er kritisk for computerens funktioner. Den vil altså ikke slette styresystem og lignende, men blot programmer, som det finder overflødigt og unødvendigt for dig.

En computer kan også blive for gammel

Det skal dog også siges, at en oprydning med et renseprogram til PC ikke er nogen mirakelkur som udgangspunkt. Selvom du får fjernet alle dine unødvendige programmer, så skal du ikke forvente, at computeren bliver dobbelt så hurtig. Den primære grund til, at en computer bliver langsom er nemlig, at software konstant udvikles og optimeres til nyere hardware, og når din computers hardware er 5-10 år gammelt, er der derfor en god chance for, at den ikke kan trække de nye programmer med fuld effekt.

Så selvom du fjerner nogle programmer, så kan din computer stadig have svært ved at trække nyere programmer – og den vil kun få det sværere, jo mere tid der går. Hvis du er glad for at spille spil, som kræver en del af computer, eller hvis du redigerer video og billeder, så vil du hurtigt opdage, at ydeevnen forsvinder.

Løsningen på dette er ganske enkelt at købe en ny computer eller udskifte komponenter i din computer. Hvis du føler, at din computer er langsom, eller du har svært ved at have flere programmer åbne samtidig, så bør du investere i RAM og CPU. Hvis du ikke ønsker at døje med at installere nye dele i din computer, så er en ny computer en fin løsning.

Pludselig langsomhed kan skyldes virus

Som sagt er det helt naturligt, at en computer over tid bliver langsommere og mister sin ydeevne en smule, fordi hardwaren i din computer bliver overhalet af den software, du installerer. Men det er typisk en langsom proces, og det kan ikke mærkes dag til dag.

Hvis du derfor oplever, at din computer meget pludseligt er blevet langsom, kan det altså skyldes en virus eller anden form for malware. Så selvom et antivirus program godt kan tage noget af din computers ydeevne, når den kører i baggrunden, så er det vigtigt, at du ikke lukker det ned, hvis du vil undgå at få din computer inficeret. Her hjælper et renseprogram til PC altså ikke, da det ikke detekterer virus, men blot guider dig til at fjerne de programmer på din computer, som du ikke bruger.

Hvis du ikke har et antivirus program, kan du prøve Northguard antivirus gratis i en prøveperiode, hvor du får adgang til alle funktioner og er lige så godt beskyttet som i den betalte udgave. Herefter skal du blot kontakte os, og så vil vi hjælpe dig med at finde rette pakke til dig, hvis du er tilfreds med din prøveperiode.

Husk at rense din computers blæser

Noget andet du skal huske er at rense din computer for støv ind i mellem. Alle computere har en blæser eller anden form for nedkøling, der skal forhindre, at computeren rammer høje temperaturer, som kan beskadige hele eller dele af din computer. Hvis din computer når over 80 grader, er det ikke sundt for den, og du bør reagere på det enten ved at slukke computeren eller lukke de programmer, som trækker meget. Samtidig skal du sikre dig, at computeren kan blæse den varme luft ud.

Hvis du eksempelvis ligger med en bærbar i sofaen, kan en forkert position betyde, at din computer bliver ekstra varm. Der findes forskellige programmer, som du kan benytte til at se temperaturen på din computer, og det bør du benytte sammen med dit renseprogram til PC.

Du kan rense din computers blæser og kabinet meget simpelt ved at tage kabinettet af og herefter bruge en støvsuger med blæsefunktion. Det er meget vigtigt, at du benytter blæsefunktionen, altså så du blæser og ikke suger, da du kan risikere at suge nogle løse dele fra computeren op. Og det kan godt være svært at finde dem igen.

Du skulle nu gerne kunne se på computerens temperatur, at den falder, når du igen har sat kabinettet på og kører de samme programmer, som fik temperaturen til at gå højt op. Hvis din computer fra ny er meget varm, kan det skyldes, at den er dårligt sat sammen, og du bør straks tage kontakt til dem, der solgte din computer til dig.