PRØV GRATIS I 30 DAGE

Fjern malware

Opnå ultimativ beskyttelse mod malware med Northguard antivirus - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Fjern malware fra din computer

Malware er ofte synonymt med virus, selvom der er teknisk forskel på de to ting. En malware er et begreb, der dækker en række af underbegreber, herunder virus, men det er ikke begrænset til en virus. Malware står for malicious software, altså ondsindet software, hvorfor en virus naturligvis tæller i denne kategori.

En malware har til formål at skade din computer eller stjæle dine informationer med henblik på økonomisk kriminalitet. Derfor bør du altid fjerne malware, hvis skaden er sket, men endnu vigtigere så bør du forhindre, at de kommer ind i første omgang. Hertil skal du bruge et antivirus program, som beskytter dig mod malware, og her kan vi hos Northguard bistå med vores service.

Vores antivirus program er designet til at fjerne malware, og hvis du har malware på din computer, inden vores virusprogram installeres, så går vores software også ind og fjerner potentielle trusler, der allerede eksisterer på din computer. Vi vil i denne artikel give dig gode råd i forbindelse med fjernelse af malware, men endnu vigtigere hvordan du undgår dem i første omgang.

Programmer til at fjerne malware

Hvis man skal fjerne malware, skal man have fat i programmer, der kan gå ind og identificere den kode, som malwaren består af. Det vil man som udgangspunkt kalde for et antivirus program, selvom malware som bekendt dækker mere end bare virus.

Et godt antivirus program er altid opdateret på de nyeste trusler, så nye typer af koder ikke slipper igennem scan, som din computer konstant foretager i baggrunden, når du har dit antivirus program kørende. Antivirus fungerer på den måde, at den scanner alle dine filer og programmer for bestemte typer af koder, som vurderes til at have ondsindede intentioner, hvorefter den gør dig opmærksom på, at den nu har afværget en trussel for dig, og hvor denne trussel befandt sig.

For at fjerne malware så godt som muligt skal du altså have et antivirus program, som konstant opdateres på nye typer af trusler, så den kan identificere alle former for ondsindet kodning. Hos Northguard tilbyder vi netop sådan et program som en del af vores sikkerhedspakke, og vi hjælper dig naturligvis med alle de problemer, som du måtte have i forbindelse med fjernelse af malware via vores virusprogram.

Hvilke typer af malwares er der?

Malwares opfører sig forskelligt alt efter, hvilken type der er tale om, og det er derfor vigtigt, at du kan genkende de forskellige tegn på, at der er noget galt. Typisk er der dog som udgangspunkt altid noget galt, hvis du har opdaget en ændring på computeren, som du ikke har befalet, og som ikke har haft nogen positiv effekt.

Der findes blandt andet følgende malwares, som er de mest gængse:

Alle ovenstående typer af malwares viser sig på forskellige måder, men de kommer alle på din computer på mere eller mindre samme måde. Malwares kommer nemlig ikke ud af det blå, men de kommer derimod, hvis du downloader filer fra hjemmesider eller mails.

Det er derfor ikke alene vigtigt at fjerne malware, men det er afgørende, at du ved, hvordan du bruger nettet sikkert, så du ikke kommer til at give adgang til en virus, som kan sprede sig på dit netværk, eller installerer en keylogger, som kan stjæle dine personlige oplysninger. Og der er faktisk nogle gode forholdsregler, du kan agere efter, hvis du vil undgå at blive inficeret.

Hvordan undgår man malware?

Når man begår sig på nettet, skal man træde varsomt, fordi cyberkriminalitet konstant udvikler sig og kommer med nye måder at få fat i dine oplysninger på. Du skal derfor kende de tegn, der er på, at en hjemmeside eller en mail måske har udset dig som et offer for en malware, der vil stjæle dine kreditoplysninger.

Man får som udgangspunkt malware på to måder: Du downloader en fil fra nettet, eller du downloader en fil fra en mail, du har modtaget. Derfor kan du faktisk i langt de fleste tilfælde selv forhindre, at du skal fjerne malware – fordi hvis de ikke kommer ind på din pc, er der slet ikke noget at fjerne.

Malwares fra hjemmesider

Når du overvejer at downloade en fil fra en hjemmeside, bør du altid stille dig kritisk over for afsenderen. Der er flere ting, du kan bruge i din vurdering, når du skal beslutte, om du stoler på afsenderen:

  • Var hjemmesiden højt rangeret på Google? Google belønner sider, der giver gode brugeroplevelser, og derfor vil der være højere chance for virus, jo længere ned i søgeresultaterne du kommer. De troværdige sider vil oftest ligge øverst.
  • Har du fået siden anbefalet? Det kan være, at en ven har sagt, at du skal bruge siden, og så det er jo fint. Men hvis man ikke har fået siden anbefalet af andre, bør man undersøge, om der findes anmeldelser af den. Lad være med at stole på anmeldelser, som siden selv har lagt op, da disse kan være falske. Benyt Trustpilot eller lignende ”objektive” kilder.
  • Er der fyldt med stavefejl? Hackere er sjældent de bedste til at skrive, og hvis siden ikke fremstår særligt professionel, bør du overveje en ekstra gang, om det nu også er en god idé at downloade derfra.

Malwares fra mails

  • Kender du ikke afsenderen? Så lad være med at downloade filen i mailen, medmindre du afventer noget, der minder om det beskrevet i mailen. Og selvom du kender afsenderen kan det sagtens være, at personen har fået en virus, som sender mails ud automatisk med en virus.
  • Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det typisk også tilfældet. Du har ikke lige vundet 10.000 eller et gratis spaophold, medmindre du har skrevet dig op til en konkurrence eller et nyhedsbrev.
  • Er sproget dårligt eller ikke normalt for afsenderen? Så tag kontakt til personen og hør, om det nu også kan passe, at personen har sendt denne mail.

Hvis uheldet alligevel er ude, og du skal fjerne malware, så tag kontakt til os hos Northguard – vi vil gerne hjælpe dig.