PRØV GRATIS I 30 DAGE

Microsoft antivirus

Ultimativ beskyttelse til din windows computer - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Microsoft antivirus

Microsoft Windows er verdens førende, når det kommer til styresystemer, og det estimeres, at omkring 3/4 af alle computere kører på Windows. Derfor er det nødvendigt med Microsoft antivirus, hvis du kører Windows 10 som dit styresystem på din computer.

Størstedelen af alle malwares skabes af denne årsag til Windows, og derfor er du mere i en udsat gruppe, hvis du har Microsoft Windows, end hvis du har eksempelvis Apples iOS. Uanset om du har en Apple computer eller benytter en normal Windows computer, så bør du installere et godt antivirus program, som kan beskytte dig mod trusler. Hos Northguard dækker vi dig, uanset om du leder efter Microsoft antivirus eller antivirus til iOS.

Vi kommer i denne artikel ind på, hvorfor det er nødvendigt med Microsoft antivirus, herunder Windows 10 antivirus, og hvad du kan gøre for at undgå malware på din computer.

Hvorfor skal man have Microsoft antivirus?

Du skal kun benytte Microsoft antivirus, hvis du har en computer med Windows som styresystem. Forskellige programmer udvikles nemlig til forskellige styresystemer, og du kan derfor ikke bruge den samme fil til at installere et program på henholdsvis en Microsoft computer og en iOS computer. Du har sikkert også opdaget, at du kan vælge mellem flere forskellige downloads, når du downloader et program, og det skyldes, at der er forskellige versioner afhængig af dit styresystem.

Microsoft antivirus er nødvendigt, fordi hackeren, der udvikler malwaren, med stor sandsynlighed vil lave den til Windows, da det er det mest udbredte styresystem i verden. Det estimeres, at cirka 77 % af alle computere benytter Windows, og hackeren har derfor størst chance for succes med en malware udviklet til Windows.

Betyder det noget, hvilken version af Windows jeg har? Windows 10 antivirus

Nej, uanset hvad skal du have Microsoft antivirus. Uanset om du har Windows 7 eller 10, kan den samme virus godt trænge ind på computer, fordi det stadig grundlæggende er det samme styresystem med den samme type kodning. Den eneste forskel ligger i, at Microsoft har deres eget antivirus system, som i en nyere version højst sandsynligvis er bedre. Derfor kan man godt snakke om, at de har et Windows 10 antivirus.

Microsoft antivirus hedder Windows Defender og indeholder nogle grundlæggende gode funktioner, men vi anbefaler, at du opgraderer til et dedikeret antivirus program. Hos Northguard tilbyder vi udover antivirus også PC hjælp, som du ikke kan få hos Microsoft. Det er en del af vores tryghedspakke.

Hvad beskytter Microsoft antivirus mod?

En Microsoft antivirus beskytter dig mod malwares, som er ondsindede typer af softwares, der infiltrere din computer med henblik på at stjæle dine oplysninger eller ødelægge hele eller dele af din computer. En malware kan være flere forskellige ting, og du kan blandt andet udsættes for:

Kort sagt er der en risiko for, at du kan få en af ovenstående, når du downloader fra nettet. Det er derfor vigtigt, at du handler proaktivt og ved, hvad du skal kigge efter, hvis du vil undgå malware på din computer. Første step er naturligvis at have en god Microsoft antivirus, men du kan også tage dine egne forholdsregler.

  • Kender du siden, og har du tillid til den? Hvis du aldrig har hørt om siden før, bør du researche dig frem til, om andre har benyttet den med succes. Hvis det er en virksomhedsside, kan du eksempelvis benytte Trustpilot. Alternativt kan du skrive ”hjemmesidenavn” + trust/review på Google.
  • Ligger siden i bunden af Google? Google belønner sider, der give gode brugeroplevelser med høje rankings i Google, og derfor er der større chance for, at siden er god nok, hvis den ranker højt.
  • Er der blinkende skilte og downloadknapper? Så er det typisk et tegn på, at nogen forsøger at få dig til at downloade noget, som ikke er så godt. De forsøger ikke at sælge et produkt – de vil bare have dig til at downloade.
  • Skal du downloade filer for at benytte én specifik side? Så luk straks siden og lad være med at åbne filen. Det er ikke normalt, at en hjemmeside er designet med plugins, som du skal downloade.
  • Er teksten velskrevet og ser grafikken godt ud? Hackere er ikke typisk de bedste til at skabe en professionel hjemmeside, og det kender du sikkert godt fra phishing mails og sms’er, som er fyldt med stavefejl og dårlig dansk.

Du bør altid følge din mavefornemmelse, hvis du ikke har tillid til en bestemt side. Det er bedre at være på den sikre side. Vi håber, du er blevet lidt klogere på Microsoft antivirus.