PRØV GRATIS I 30 DAGE

Windows 7 antivirus

Fuld beskyttelse mod ondsindede handlinger på nettet rettet mod dig og din computer - Prøv Northguard antivirus som forsvarer mod vira, ransomware, og dertil giver vi tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Windows 7 antivirus

Ja, uanset hvilken Windows-version du har, skal du have antivirus til at beskytte dig mod malware. Faktisk er det mere vigtigt på ældre versioner af Windows at have et antivirus program, da der kan være nogle sikkerhedsindstillinger, som har brug for at blive opdateret for at leve op til kravene fra nye typer af trusler. Hvis du derfor har muligheden for at opgradere dit Windows til Windows 10, bør du gøre det, da det ikke er sikkert, at Windows 7 antivirus er nok.

Windows 7 antivirus beskytter dig mod de samme ting, som et nyere antivirus program ville gøre til eksempelvis Windows 10. Hos Northguard kan du benytte vores antivirus, uanset hvilken udgave af Windows du kører med, men vi anbefaler at opdatere til Windows 10 for at optimere din computers sikkerhed.

Vi vil i denne artikel komme ind på, hvad du beskytter dig mod med Windows 7 antivirus, og hvad du selv kan gøre for at beskytte dig, når du begår dig nettet.

Kan man stadig få Windows 7 antivirus?

Ja, det kan du godt. De fleste virusprogrammer virker til alle typer af Windows, medmindre andet er beskrevet. Du skal dog være opmærksom på netop at downloade antivirus til Windows, da du ikke kan benytte eksempelvis den samme antivirus download til Windows som til Mac. Det er to forskellige styresystemer, og derfor er der to forskellige typer af kodninger i de respektive systemer.

Har du dog mulighed for at opdatere din computer til Windows 10, bør du gøre det, da der med nye opdateringer også oftest kommer kritiske forbedringer af sikkerheden. Din computers sikkerhed er nemlig ikke kun begrænset til antivirus, men computeren har også nogle funktioner til selvforsvar, som kan holde det værste ude, og som kan forbedre computerens ydeevne.

Hvad beskytter Windows 7 antivirus mod?

Grundlæggende det samme som alle andre typer af antivirus. Denne version er blot egnet til denne udgave af Windows. Det vil sige, at du beskytter dig mod et væld af malware, herunder virus, som forsøger at inficere din computer og enten stjæle dine oplysninger eller beskadige din computer.

Det drejer sig altså både om dine personlige oplysninger og din computers funktionalitet, når du overvejer at installere Windows 7 antivirus. Du beskytter dig blandt andet mod følgende typer af malware:

  • Orme og virus, der inficerer din computer og ødelægger hele eller dele af den. Forskellen på en virus og en orm er, at en orm ikke har brug for et åbent værtsprogram for at fungere, men kan sprede sig selv via netværk uden din indblanding. Begge dele er ubehagelige at få, men orme er værre på grund af den øgede smitterisiko.
  • Ransomware, der kræver en løsesum af dig for at give dig adgang til dine egne filer. Her installeres malwaren på din computer, hvorefter den går ind og låser hele eller dele af din computer. Hackeren kræver herefter et beløb af dig, typisk et par tusinde kroner, for at du kan få adgang til dine filer igen. De betales via en krypteret bitcoin transaktion, så modtageren ikke kan spores.
  • Adware, der spammer dig med irriterende annoncer, som kan være svære at lukke ned. Denne malwaretype er muligvis den mindst farlige, da den ikke stjæler dine oplysninger (udover måske nogle data omkring dine webbesøg), men den kan også forårsage, at din computer kører langsomt, da din computer skal bruge en del kræfter på at køre denne malware.
  • Spyware, der stjæler dine oplysninger om bank og kredit samt andre personlige oplysninger. Her overvåges alt, hvad du foretager dig, og det kan resultere i identitetstyveri. Eksempelvis kan spyware være en keylogger, som detekterer alt, hvad du skriver på dit tastatur i form af koder og andet.

Hvad kan man selv gøre udover at installere Windows 7 antivirus?

Du bør altid træde varsomt, når du benytter internettet og downloader filer herfra. Det er nemlig, når du downloader ting fra nettet, at der medfølger malware. Det behøves ikke kun være hjemmesider, men det kan også være mails. Pas også på mails, selvom du synes at genkende afsenderen. Nogle malwares spreder sig ved at inficere mails og udgive sig for andre.

Hos Northguard vil vi gerne være med til at beskytte dig så godt som muligt, og derfor kan du få en gratis prøveperiode på vores antivirus, som også fungerer som Windows 7 antivirus. Tag blot kontakt til os i dag, og så vil vi gøre vores bedste for at finde den bedste løsning til dine behov.