PRØV GRATIS I 30 DAGE

Malware scanner til Mac

Beskyt din Mac mod malware med Northguard Antivirus - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Malware scanner til Mac

En malware scanner Mac er en anden måde at beskrive antivirus program til Mac på, fordi et antivirus program beskytter dig ikke alene mod virus, men mod alle typer af malwares

Virus er nemlig en underkategori til malwares, som står for malicious software – altså ondsindet software. Derfor er en malware scanner Mac et antivirus program, som scanner hele din Macbook for alle typer af malwares, inklusive virus.

Hvis du endnu ikke har en malware scanner Mac, så anbefaler vi kraftigt, at du installerer et. Hos Northguard tilbyder vi dig, at du kan få en gratis prøveperiode på vores prisvindende antivirus. Her får du alle funktioner fra det betalte program i en begrænset periode, så du kan se, om det er noget for dig.

Vi vil her gøre dig klogere på, hvad en malware scanner Mac er, og hvorfor det er nødvendigt for dig med en Macbook.

Hvad gør en malware scanner Mac?

En malware scanner Mac beskytter dig mod virus og andre typer af malwares, som ønsker at skade din computer og stjæle dine oplysninger. Selvom du måske har hørt, at man ikke skal være bange for virus på Mac, så passer det ikke helt. Det er rigtigt, at man er mere udsat, hvis man har en Windows PC, fordi der udvikles flere malwares til dette styresystem, da det er det mest benyttede styresystem verden over. Men du kan sagtens få virus og anden malware, hvis du har en Macbook, og derfor skal du træde forsigtigt, når du bevæger dig rundt på nettet.

Grundlæggende adskiller Apples styresystem og Windows sig ikke ret meget. Det er begge styresystemer, som benytter en bestemt tyde kodning. Men fordi 77 % af verdens computere benytter Windows, så er det mere profitabelt for hackere at udvikle malware til Windows. Dog er der i de senere år sket en stigning i angreb mod Macs, fordi Apples produkter er vokset i popularitet på computerfronten.

I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at du altid skal huske at downloade en malware scanner Mac til netop Mac og ikke Windows. Når du downloader ting fra nettet, har du sikkert før skulle vælge mellem forskellige udgaver baseret på, hvilket styresystem du har. Af den samme grund virker de samme malwares ikke til både Windows og Apples styresystem – de skal udvikles til hvert sit styresystem.

Hvordan viser malwares sig på Mac?

Der findes forskellige typer af malwares, som du er ekstra udsat for, hvis du ikke benytter en malware scanner Mac. Du øger risikoen for angreb på din Mac computer, hvis du ikke benytter et antivirus program, og hvis du mistænker, at du er blevet inficeret med en virus eller en malware, kan du lede efter følgende tegn:

Spyware

Spyware er en meget klassisk form for virus, hvor du bliver overvåget, og dine informationer stjæles med henblik på identitetstyveri og økonomisk kriminalitet. Spyware kan detekteres på flere måder, men du kan opleve, at din computer pludselig bliver meget langsom, samt at du har apps på din computer og i din browser, som du ikke har installeret. Spyware kan eksempelvis også være en keylogger, som går ind og får en log over, hvad du indtaster på dit tastatur, hvilket bruges til at stjæle dine personlige loginoplysninger. Spyware er også ofte forbundet med adware, så hvis du oplever en pludselig stigning i den mængde af annoncer, som du eksponeres for, og de er svære at lukke ned, så er det også et tegn på spyware.

Virus

Virus er ofte synonymt med malware, og du vil på forskellige guides omkring virus lære, at de bruges til at beskrive én og samme ting, selvom det teknisk set er forkert. Malware er et overordnet begreb, som blandt andet dækker virus, men også en lang række andre malwares. Virus har mulighed for at formatere din harddisk, ødelægge software, og det er ikke sikkert, at du længere er i kontrol over din computer. En virus har som udgangspunkt i sin klassiske form ikke mulighed for at stjæle dine oplysninger, men søger blot at gøre skade på din computer, så den måske endda bliver helt defekt.

Ransomware

Ransomware er en rigtig ubehagelig oplevelse, fordi dele af ens computer bliver låst og kan kun låses op mod betaling til hackeren. Det er ubehageligt, fordi det pludseligt er meget tydeligt, at der er nogen eller noget på ens computer, som ikke bør være der. For at låse din computer op skal du betale et beløb, der ofte svarer til et par tusinde kroner, og de skal overføres via en krypteret bitcoin overførsel, så modtageren ikke kan spores. Typisk vil beløbet ikke overstige de tusinde kroner, da hackeren er interesseret i, at du faktisk betaler beløbet i stedet for at købe en ny computer for pengene. Denne malware viser sig meget tydeligt ved, at du får en besked på skærmen, når du prøver at åbne de låste dele af din computer.

Download med omtanke og undgå malware

Der er kun én måde at få malware og virus på, og det er ved, at du downloader ting fra nettet, som har denne malware i sig. Derfor er det essentielt, at du kender til afsenderen på det indhold, som du downloader, og du bør lave din research grundigt, hvis du vil undgå, at din malware scanner Mac skal i brug. Du bør nemlig ikke se din malware scanner Mac som et tilbud om, at du kan downloade hvad som helst, men nærmere som et sidste sikkerhedsnet, hvis det skulle gå galt.

Selvom du har en malware scanner Mac, så udvikles der konstant nye malwares, som er et skridt foran nogle antivirus programmer. Hos Northguard opdaterer vi løbende vores software, så du er beskyttet mod selv de nyeste trusler. Få en snak med en af vores IT-specialister om, hvad der er den bedste løsning for dig, og om det kan være relevant for dig at bestille vores tryghedspakke med PC hjælp. Uanset hvad sidder vi klar hver dag til at beskytte din computer.

Vær kritisk, når du vælger malware scanner til mac

Det er en ond paranoia, der kommer, når man leder efter en malware scanner og bliver mistroisk overfor scannerne. Mac virus scan kan være nødvendigt indimellem for at sikre en ordentlig sikkerhed, men sørg altid for, at du ikke benytter dig af en trojansk hest, som selv gør skade på din computer.

Du kan trygt bruge Northguard, når du skal scanne for malware på din mac computer. Med transparente forklaringer og et oprigtigt ønske om at hjælpe, giver vi dig alle de oplysninger, du skal bruge for en gennemtænkt, veloplyst beslutning.