PRØV GRATIS I 30 DAGE

Macbook virus

Beskyt din macbook med Antivirus fra Northguard - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Macbook virus

Selvom din Macbook ikke er lige så udsat for vira og malwares som en gennemsnitlig Windows computer er, så er du stadig i risiko for at få en Macbook virus. Du bør som det allerførste installere et godt antivirus program til din Macbook, men du skal også handle med omhu, når du bevæger dig rundt på nettet og downloader ting.

Hos Northguard kan vi tilbyde dig antivirus til Macbook, som løbende opdateres, så nyere former for virus og malwares også detekteres og destrueres fra din computer. Vores program forhindrer også virussen i at komme ind, så selv hvis du skulle komme til at downloade en virus software, så fanger vi den for dig, inden den gør skade.

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, om du er risiko for at få Macbook virus, og hvad du selv kan gøre for at undgå at få virus på din Macbook.

Kan jeg få Macbook virus?

Ja, det kan du som udgangspunkt godt, selvom det ikke er lige så sandsynligt, som hvis du har en Windows PC. Det skyldes, at langt de fleste vira og malwares udvikles til Windows, fordi de fleste computere på verdensplan benytter Windows som styresystem. Den samme virus, ned på kodningsniveau, kan ikke installeres korrekt på to forskellige styresystemer, og derfor vil den samme downloadede virus ikke have den samme destruktive effekt på både Macbook og Windows.

Det mest logiske for hackeren, der udvikler virussen, er derfor at udvikle den til Windows, da der er størst chance for succes her. Dermed ikke sagt, at du ikke er risikogruppen for virus, da flere og flere malwares udvikles til Macbook også, fordi det er et produkt, som oplever stigende popularitet.

Hvordan genkender jeg Macbook virus?

En Macbook virus kan vise sig på forskellige måder, men der er nogle faste ting, du kan kigge efter, hvis du mistænker, at du har fået en virus. Det er vigtigt at gøre noget ved en virus hurtigt, da du i værste tilfælde kan få din computer ødelagt og dine oplysninger stjålet.

  • Din computer er pludseligt blevet meget langsom fra den ene dag til anden
  • Dit batteri drænes meget hurtigt
  • Du får et væld af annoncer, som kan være svære at lukke ned
  • Du oplever nogle mærkelige fejl på din computer
  • Dele af eller hele computer din oplever defekter
  • Du har mistet kontrol over dele af din computer

Nogle malwares er værre end andre. En lille Macbook virus kan gå ind og gøre enkelte elementer defekte, hvilket du muligvis kan være heldig at fikse, men større og mere alvorlige malwares kan gå ind og stjæle dine oplysninger og afpresse dig for penge. Du kan eksempelvis være udsat for nedenstående typer af malwares:

  • Her går malwaren ind og lukker ned for adgang til en bestemt del af din computer, og du kan kun få adgang til området igen, hvis du betaler et beløb, som typisk svarer til et par tusinde kroner. Betalingen vil ske via en krypteret bitcoin overførsel, hvorved modtageren ikke kan spores.
  • Her går malwaren ind og overvåger din aktiviteter, og de vil ofte gå efter dine personlige oplysninger i forhold til kredit og logins. Du kan også være ”heldig”, at du bare får installeret en adware, som går ind og bombarderer dig med annoncer, som kan være svære at lukke og gøre din computer langsom. Men spyware er altid uønsket.
  • En virus er et stykke software, som er designet til at gå ind og ødelægge eller tage kontrollen over dele eller hele din computer. De kan være meget forskellige, men grundlæggende kan de ændre på den måde, din computer virker, ofte med defekter til følge.

Hvordan undgår man Macbook virus?

Du skal have et godt antivirus program for at undgå Macbook virus, men det bør ikke være dit eneste middel til at undgå virus. Du skal også selv handle proaktivt, når du begår dig på nettet og downloader ting. Der er nemlig gennem download fra hjemmesider og email, at langt de fleste virus kommer på ens computer.

Du skal derfor gøre din research ordentligt, når du analyserer, om du stoler på afsenderen af det program, som du er ved at downloade. Et antivirus program er et godt sikkerhedsnet, men du skal også kunne navigere rundt mellem de troværdige sider på nettet. Hvis du har en dårlig mavefornemmelse, så gå videre til en anden side eller se, om andre har erfaringer med netop den side, du vil downloade fra.