PRØV GRATIS i 30 DAGE

Antivirus til Android

Få den ultimative beskyttelse med antivirus til din android mobiltelefon - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Antivirus til android

Det får ikke meget opmærksomhed, men din mobil kan faktisk godt få virus – eller i hvert fald noget, der ligner. Uanset om du benytter iOS eller Android, er du i risiko for at få virus, hvis du downloader de forkerte ting. Hvis du vil beskytte dig optimalt, gælder det derfor om at installere Android antivirus. De kommer i form af apps, som du kan finde i din app-butik på mobilen.

I bund og grund er din mobil ikke så anderledes end din computer. Den benytter et styresystem, som kan infiltreres, hvorved du kan udsættes for angreb, der angriber dig med henblik på primært økonomisk kriminalitet. Det kan være ved at stjæle dine kreditkortoplysninger, som du har indtastet på en webshop fra din mobil. Du skal derfor træde varsomt, når du downloader og benytter apps og browsere på din computere, hvor du bliver bedt om at indtaste dine personlige oplysninger.

Vi vil i denne artikel gøre dig lidt klogere på, hvad du skal gøre, hvis du vil undgå virus på din Android, og hvad du skal holde øje med, hvis du mistænker, at du måske har fået virus.

Antivirus Android – hvilke malwares kan man få?

Malwares på mobil er ikke helt de samme som til computer, men da vores forbrug af smartphones er kraftigt stigende, og vi i dagligdagen benytter den til mange personlige gøremål med logins, så kan man godt forvente, at der kommer mere avancerede malwares til mobiler i fremtiden. Du kan risikere at få følgende, hvorfor du bør få antivirus Android:

RATS – remote access tools

RATS er et stykke kode, som går ind og stjæler dine dataoplysninger på telefonen. Det kan eksempelvis være billeder, opkaldshistorik, SMS’er, og hvilke apps du har installeret. Derudover kan du være i risiko for, at typen af RATS også kan gå ind og tage kontrol over din enhed og sende SMS’er og tage billeder, uden at du har bedt telefonen om det. Med en RATS kan du risikere, at eventuelle intime billeder bliver delt eller brugt til afpresning.

Trojanske heste

En trojansk hest vil på din mobil typisk gemme sig i form af en app, hvoraf navnet trojansk hest kommer. Du kan nemlig ikke se på appen, at den er ondsindet. Her vil den bede dig om at indtaste dine oplysninger og udnytte dem økonomisk. Generelt vil dette være via en tredjepartsapp, som ikke er godkendt af den officielle appshop på din telefon, og du bør derfor altid undgå at downloade apps, som ikke er godkendt af Android.

Ransomware

Ransom betyder på engelsk løsesum, og i denne forbindelse betyder det, at du med denne type malware på din Android skal betale en løsesum for at få adgang til din mobil eller dele af den. Softwaren, som du har fået på din smartphone, går ind og låser dele af din telefon og beder dig betale en løsesum for at åbne den op igen. Løsesummen vil typisk ligge på omkring 2.000-3.000 kroner, men det kan naturligvis variere efter den enkelte hacker. Når du har betalt summen via krypterede bitcons, der ikke kan spores, så får du en kode, som du skal taste ind for at få adgang til telefonen igen.

Hvordan får man malware på sin smartphone? Android antivirus

Der er grundlæggende to måder, hvorpå du får malware på din telefon:

  • Via download af inficerede filer
  • Via installation af en ikke-godkendt tredjepartsapp

De inficerede filer kan være hvad som helst, men det vil typisk være filer, som du downloader fra en hjemmeside eller en mail, hvor der er et tilknyttet dokument. Det er derfor vigtigt, at du har tiltro til både hjemmeside og eventuel afsender af en mail, inden du vælger at downloade noget derfra. Hertil anbefaler vi som et ekstra sikkerhedsnet, at du benytter dig af antivirus for Android, så du kan fange det, der måtte være, og det, der eventuelt kommer ind.

Benyt også kun apps, som du køber gennem den officielle appshop på din Android smartphone. Ellers er der ingen garanti for, hvad appen kan indeholde, og du kan altså risikere at udsætte dig selv og dit netværk for malwares.

Der er nogle forskellige tegn på, at din smartphone kan have en malware:

  • Batteriet drænes meget hurtigere end normalt
  • Meget varm telefon uden intenst brug af apps
  • Øget dataforbrug
  • Der kommer apps frem, som du ikke kender
  • Et markant øget antal af annoncer
  • Underlige beskeder

Hvis du oplever flere af disse, bør alarmklokkerne ringe. Det kan som bekendt betyde, at du bliver overvåget, og at der er nogle, der stjæler dine oplysninger. Husk derfor at installere antivirus for Android.

Hvordan spotter jeg en hjemmeside, der giver virus?

Tegnene på, at en hjemmeside giver dig virus er ikke anderledes end dem, du skal kigge efter, når du bruger en computer. Det er altid en god idé at have antivirus Android installeret, inden man besøger hjemmesider, så man har et ekstra sikkerhedsnet, inden man vælger at downloade noget. Det kan give en god ro i maven. Når du besøger en hjemmeside, hvor du gerne vil downloade noget fra, bør du overveje følgende:

  • Kender du til siden? Har du brugt den før, eller har du fået den anbefalet af en ven? Så er den måske god nok. Men overvej det lige en ekstra gang, hvis du aldrig har hørt om det før.
  • Ligger den højt på Google? Jo længere nede siden ligger på Google, jo mindre troværdig bør du antage, at den er, da Google belønner sider med gode brugeroplevelse med høje rankings. Finder du altså en side på side 5, hvor du vælger at downloade noget fra, bør du stærkt genoverveje det, da der bør være bedre alternativer.
  • Skal du downloade noget for at benytte siden? Det er de færreste sider, som nu om dage beder dig downloade filer, inden du kan benytte den, og dine røde lamper bør virkelig blinke her. Det er bestemt ikke normalt, og du bør navigere væk fra siden.
  • Er sproget godt, og er grafikken pæn? Hackere er dygtige til at kode, men de er ikke altid lige gode til at arbejde med grafisk arbejde, og i særdeleshed plejer teksten ikke at være specielt god. Hvis det ikke virker særligt professionelt, er det det nok heller ikke.

Hvordan spotter jeg en mail, der giver virus?

Mails kan også være inficerede med virus i form af en fil, som du bliver bedt om downloade. Og husk på, at du godt kan modtage virusbefængte mails fra dine normale kontakter, så vær på vagt, selvom du ”kender” afsenderen på mailen. Igen anbefaler vi, at du har antivirus Android, inden du foretaget noget.

  • Er mailen på afsenderes normale sprog? En dansker skifter ikke bare sådan lige til engelsk uden grund.
  • Har du efterspurgt en mail med en fil? Hvis ikke, så bør du kontakte personen og høre, om det nu er reelt nok.
  • Skriver personen, som kontakten normalt ville skrive? Bruges de samme vendinger og ord? Hvis ikke, så er det endnu en grund til at være mistænksom.
  • Skriver personen, at det er billeder af dig eller en du kender? Så træd varsomt, da ingen nu om dage sender den slags billeder på mail. Det er et kendt forsøg på at få dig til at downloade filen.

Sådan fjerner du virus på Android

Hvis du har mere end begrundet mistanke om, at der er virus på din Android, så skal du starte med at slette den mistænkte fil eller app. Hvis du stadig modtager mærkelige beskeder, eller du af andre årsager stadig mener, at du har virussen på din telefon, så bør du downloade antivirus til Android.

Hvis det stadig ikke hjælper, så bør du gendanne din smartphone til fabriksindstillinger. Dette sletter alle data på din telefon, herunder malwaren, men du sletter naturligvis også billeder og lignende. Husk derfor altid at gemme disse i et cloud-system, så du ikke mister dine dyrebare filer.

Nu skulle problemerne gerne være væk. Du bør nu være lidt mere opmærksom på, hvad du downloader, og hvilke apps du installerer, så det ikke sker igen.

Bedste antivirus til Android

Som udgangspunkt gælder det her bare om at lave din research ordentligt. Du kan bruge appshoppens vurderinger af de forskellige apps, men du får nok mest ud af din research, hvis du Google dine forskellige antivirus Android muligheder.

Alle de populære antivirus programmer dækker også Android, og du kan derfor ofte finde det samme program, som du benytter på din computer – hvis du altså er glad for det. Der findes også forskellige test foretaget af objektive kilder, og disse kan være rigtige gode at følge. De går i detaljer med forskellige nøgletal, som er med til konkludere, hvilken Android antivirus der er bedst.

Det kan være en fordel at finde et program, som ikke sluger al batteriet på din telefon, da det godt kan være et problem med antivirus for Android. God antivirus ligger nemlig altid i baggrunden og scanner din telefon, og det taget meget på ydeevnen.