Windows 10 opdatering fryser – hvad gør jeg?

Har du problemer med, at din Windows 10 opdatering fryser? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Windows 10 opdatering fryser – hvad gør jeg?

Nogle, dog ganske få, oplever, at deres Windows 10 opdatering fryser, og det kan synes umuligt at få opdateringen til at gå igennem. Som udgangspunkt bør en genstart kunne hjælpe, men hvis du gentagende gange oplever, at din Windows 10 opdatering fryser, bør du undersøge, hvad fejlen kan skyldes.

Der findes mange forskellige fejl, som kan være skyld i, at din Windows 10 opdatering fryser, og det bedste råd vi kan give dig, er derfor at Google den fejlkode, som du får. Inde på Microsofts hjemmeside kan du finde en oversigt over de fejlkoder, som Microsoft har registreret, og du kan også finde en løsning på problemet derinde.

Hvis du stadig ikke kan finde ud af at løse problemet, så bør du opsøge PC-hjælp. Hos Northguard kan du med vores tryghedspakke få ubegrænset PC hjælp, som blandt andet indebærer IT-support til installation og opdatering af Windows. Udover PC hjælp får du også vores prisvindende antivirus program, som gør det sikkert for dig at surfe og handle på nettet.

Windows 10 opdatering fryser, men jeg får ingen fejlkode

Hvis du ingen fejlkode får, og computeren går i stå uden at kommunikere hvorfor, kan det være en smule teknisk at få den til at opdatere. Du kan til en start prøve følgende:

  1. Hold tænd/sluk knappen inde, så computeren slukker
  2. Tænd den op igen og lad være med at opdatere med det samme
  3. Kør Microsofts troubleshooter program

Windows ved godt, at deres program nogle gange ikke vil opdatere, som du gerne vil, og det kan være skyld i, at din Windows 10 opdatering fryser. Det kan dog også skyldes korrupte filer eller decideret virus, som går ind og blokerer for opdateringen, hvilket så forårsager, at din Windows 10 opdatering fryser.

Du kan som en løsning også prøve at starte din computer i Safe Mode, som du finder under dine troubleshooter indstillinger. Her starter computeren op med kun de nødvendige filer og programmer kørende, hvilket bør forhindre downloadede filer i at ødelægge opdateringen.

Det kan også være en virus, som er skyld i, at opdateringen fryser. Malwares kan godt gå ind og blokere for en opdatering, og derfor bør du køre en grundig scan med et godt antivirus program for at finde potentielle kilder til problemet.

Hos Northguard kan vi både tilbyde dig PC hjælp i forbindelse med, at din Windows 10 opdatering fryser, samt et godt antivirus program, der løbende scanner din PC for virus og andre malwares. Med vores tryghedspakke får du begge dele, og den indebærer ubegrænset PC hjælp – har du altså andre problemer end bare installation af en opdatering, sidder vi også klar til at hjælpe dig.

Du kan formatere din computer

Hvis intet absolut vil virke for dig, så kan det være nødvendigt med en formatering af computeren til fabriksindstillinger, som med næsten al sandsynlighed vil fjerne den fil eller den virus, som gør, at din Windows 10 opdatering fryser.

En formatering indebærer dog, at du sletter alt på din computer, men da det ikke er muligt for dig at identificere problemet, kan det være nødvendigt. Hvis du udover at din computer fryser også oplever, at din computer kører langsomt og kan have svært ved at have adskillige programmer åbne samtidig, så kan det faktisk være, at din computer efterfølgende præsterer bedre.

En formatering er en gang i mellem sund for din computer, hvis du gerne vil have, at den skal være hurtig og funktionel. Når vi bruger en computer og downloader ting fra nettet, installerer vi meget software, som vi måske ikke altid helt ved, hvad er. Det betyder, at din computer naturligt bliver langsommere og langsommere, og det kan derfor være sundt at få ryddet op i alle de filer, som du egentlig ikke bruger mere.

Vi anbefaler dog altid, at du gemmer dine vigtige filer og dokumenter inden en formatering. Det kan du gøre i en cloud-løsning, og sådan en kan vi tilbyde hos Northguard. Uanset hvilken pakke du har, kan du tilkøbe vores cloud, så du altid har en backup af dine vigtigste filer. På den måde kan du tilgå dine filer fra alle computere, uanset hvor du befinder dig.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan man formaterer en computer, kan du benytte vores danske IT-specialister, som hver dag sidder klar til at hjælpe dig. Det kræver blot, at du har vores tryghedspakke, som indeholder PC hjælp. Vi ser frem til at høre fra dig.