PRØV GRATIS I 30 DAGE

PC optimering

Optimer din computers hastighed og sikkerhed med antivirus fra Northguard - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

PC optimering

Hvis du føler, at din computer ikke har den samme ydeevne som tidligere, kan det være tid til en PC optimering. En PC optimering er bredt dækkende, da der er mange måder at optimere ens PC på, men medmindre man installerer helt nye komponenter i sin PC, så skal man ikke forvente vilde forbedringer i ydeevnen. Det er nemlig naturligt, at ens PC med tiden bliver langsommere og mindre funktionel.

Hvis du i er tvivl om, hvordan du kan optimere din PC, har vi i denne artikel samlet et par gode råd til dig. Derudover kan du med vores tryghedspakke bestille PC hjælp, så du kan få personlig sparring på og rådgivning omkring, hvordan du foretager en computer optimering.

Med denne pakke får du nemlig ubegrænset support fra danske IT-specialister, som sidder klar til at hjælpe dig med dine computerudfordringer. Og så får du oven i købet vores prisvindende antivirus program med i pakken.

PC optimering – hvorfor bliver det nødvendigt?

Som vi kort har været inde på, så bliver ens computer langsommere og mindre funktionel med tiden. Det skyldes primært to ting:

  • Du installerer en masse programmer gennem computerens levetid, som påvirker ydeevnen
  • Softwaren overhaler langsomt den hardware, som din computer består af

Jo flere programmer, du har kørende på samme tid, jo langsommere vil du opleve, at din computer er. Det kan tage tid at gå fra det ene program til det andet, og du vil også opleve, at nogle af programmerne ikke kører med samme kvalitet som tidligere. Hvis du har mange programmer, som åbner ved opstart af computer, kan det for nogle gamle computere også tage en krig at åbne helt, så den er klar til brug. Det er utroligt frustrerende at døje med, og derfor vælger mange en optimering af computer.

Når alle disse programmer samtidig skal opdateres, fordi de skal optimeres til nyere hardware, så kan det være svært for dit hardware at følge med på samme måde som tidligere. Jo nyere software er, jo mere kræves der typisk af dit hardware. Derfor er det naturligt, at du på sigt får brug for en PC optimering – på den ene eller anden måde.

Hvordan kan man optimere sin PC?

Der er flere måder at optimere ens PC på, så den bliver hurtigere og kører flere programmer bedre. Den billigste måde er at formatere ens computer, så man gendanner den til fabriksstandarder. Sagt på en anden måde svarer det til, at du køber den fra ny. Du kan her forvente, at din computer præsterer en smule bedre, men måske ikke alverden, fordi selvom du får renset ud i alle de programmer, som du ikke bruger, så vil alle dine benyttede softwares stadig være optimeret bedst til nyere hardware.

Ovenstående er en god metode, hvis du ved, at du gennem en længere årrække har installeret en masse programmer, som du alligevel aldrig bruger. Den bedste måde at foretage PC optimering på er ved opgradere ens hardware, så ens computer komponenter er tidssvarende den software, som du benytter mest.

Dette er en meget populær metode inden for gamer-miljøet, hvor nye spiludgivelser kommer med strenge krav til ens computer, hvorfor mange spilentusiaster vælger at opgradere ens computer løbende. Dette kan dog for mange være teknisk, og hvis man ikke helt ved, hvad man laver, anbefaler vi ikke, at man begynder at pille ved ens hardware selv.

Hvis du derfor gerne vil foretage en PC optimering, men ikke har den store forstand på computer, er vores bedste råd for den mest effektive optimering ganske enkelt at købe en ny PC. Hvis du kun bruger din PC til at tjekke mails og skrive i Word, kan en formatering meget vel være det, du leder efter, da disse programmer ikke er specielt krævende, hvorfor det vil være spild at købe en ny PC på grund af dette.

Hvis du derimod er glad for spil og tunge videoredigeringsprogrammer, så skal du i de fleste tilfælde punge ud for nyt hardware.

Langsom PC kan skyldes virus

Hvis du ikke allerede har et antivirus program på din computer, så anbefaler vi kraftigt, at du installerer et som et led i din PC optimering. En langsom og ikke specielt responsiv computer kan nemlig også skyldes en virus, som går ind og påvirker ydeevnen – og så bliver det altså ikke bedre af at slette nogle programmer, som måske trækker i baggrunden.

Eksempelvis kan malwaretypen adware gå ind og trække meget på din computers ydeevne, samtidig med at du vil opleve et stort væld af annoncer, der kan være svære at lukke ned igen. Du kan også blive udsat for, at nogle bruger din computer til bitcoin mining, som ligeledes tager meget på computerens ydeevne.

Udover at installere et antivirus program bør du være opmærksom på, hvilke sider du downloader fra, og hvilke links og filer du klikker på i en mail. Selvom du har et godt antivirus program, der løbende opdateres, så opdaterer malwares også, og derfor er det bedste, du kan gøre for at undgå virus, at få dem i første omgang. Hvis du har en dårlig mavefornemmelse, så overvej grundigt, om du stoler på siden eller afsenderen.

  • Vælg sider, der ligger højt i Google, da disse har bevist, at de giver værdi for brugeren
  • Hvis siden har dårlig tekst og dårlig grafik, kan det være et tegn på, at siden er udviklet af en hacker med henblik på at få dig til at downloade noget
  • Gå væk fra siden, hvis du får en masse underlige pop-up vinduer, som du har svært ved at lukke ned
  • Tjek anmeldelser fra objektive kilder, inden du benytter siden – eksempelvis Trustpilot
  • Download ikke filer fra mails, hvis du ikke ved, hvad de indeholder, eller du har afventet det

Hos Northguard vil vi gerne hjælpe med både antivirus og PC optimering, og du kan med vores tryghedspakke få begge dele. Du kan få lov at prøve vores antivirus gratis af i en periode, inden du vælger at købe helt.

Northguard tilbyder effektiv optimering af PC hastighed

Northguard er ikke kun sat i verden for at beskytte din PC mod virus. Vi kan også være behjælpelige, hvis du ikke er tilfreds med din PC hastighed og har brug for assistance.

Computer-optimering fra Northguard er produktet, du skal vælge, hvis du ønsker professionel hjælp til at sikre en bedre PC hastighed. Vi fjerner overflødige programmer og filer, hvilket vil forbedre computerens hastighed og ydeevne. Ved at fjerne de unødvendige programmer og filer vil potentielle trusler også blive elimineret fra din enhed.

Vi har mange års erfaring inden for PC optimering og er eksperter i optimering af PC hastighed. Du er derfor i gode og trygge hænder, når du allierer dig med os. Ved at investere i professionel optimering af din PC’s ydeevne og hastighed kan du forlænge enhedens levetid og i sidste ende spare mange penge.