Computerproblemer – hvad kan det skyldes, og hvordan fikser man dem?

Oplever du problemer med din computer? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Computerproblemer – hvad kan det skyldes, og hvordan fikser man dem?

Computerproblemer kan være et væld af ting, men uanset årsagen er det altid frustrerende at døje med tekniske problemer, som man ikke føler, man kan kontrollere. IT-udstyr skal for mange bare fungere, når man tænder for det, og det er helt naturligt, hvis du har udfordringer med din computer eller andet IT, som du ikke selv kan løse.

Hos Northguard tilbyder vi PC-hjælp til afhjælp af computerproblemer som en del af vores tryghedspakke. I den får du både prisvindende antivirus samt ubegrænset hjælp fra vores IT-specialister, der hver dag sidder og hjælper danskerne med deres udfordringer på computeren.

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvorfor du muligvis har computer problemer, og hvordan man herefter fikser dem på optimal vis.

Hvad skyldes computerproblemer?

Computerproblemer er et meget vidt begreb, og det kan være svært at give et svar på, hvorfor du specifikt oplever problemer, men vi vil her give indsigt i, hvad de mest gængse problemer er, og hvordan man fikser dem.

Din computer er blevet langsom

Er din computer blevet langsom til at starte op og åbne programmer? Så kan det være, at det er på tide at få en ny computer. Det hænder, at computere ganske enkelt bliver for gamle af naturlige årsager, fordi dine programmer opdateres med ny software, som er designet til at performe bedst på nyt udstyr, hvorved det godt kan være, at din ældre computer ikke længere kan følge med softwares udvikling.

Denne svækkede ydeevne vil du opdage langsomt, da det ikke er noget, der sker fra tid til anden. Hvis du derimod oplever det fra en dag til den anden, at din computer er blevet meget langsom, kan det skyldes, at du har installeret et stort og krævende program – eller måske været uheldig at få en virus på din computer.

Krævende programmer optager mere af din computers ydeevne, og det går udover dine andre programmer, som du gerne vil have kørende samtidig. Men hvis du ved, at det ikke er et krævende program, som er skyld i dine computerproblemer, kan det skyldes, at du har fået en virus ved en uheldig handling.

Nogle former for virusser kan godt gøre din computer langsom, og vi anbefaler, at du kører en antivirus scan. Hvis du ikke har noget antivirus program på din computer, bør du installere et. Hos Northguard kan du få lov at prøve vores antivirus program i en periode, inden du vælger at beslutte dig om køb. Du får alle de normale features i en bestemt periode, så du kan vurdere, om det er noget for dig.

Din computer bliver hurtigt meget varm

Som udgangspunkt bør din computer ikke nå en temperatur på mere end 80 grader. Høje temperaturer kan skade komponenter, være skyld i fejl eller decideret slukke computeren. Det er derfor vigtigt, at du tager handling, hvis du bemærker, at din computer bliver for varm.

Hvis du lige har købt ny computer, og den bliver meget varm, er det computerproblemer, som kan skyldes, at den ikke er sammensat ordentligt. Komponenter sidder for tæt sammen eller forkert i, hvilket kan være skyld i for høje temperaturer. Nogle nye computere kommer også med et stykke flamenco inden i, som skal tage trykket ved levering. Dette skal du huske at tage ud, inden du benytter computeren.

Hvis din computer over tid er blevet varm, kan det skyldes, at den skal renses for støv. Støv kan nemlig nemt sætte sig i blæseren, og det påvirker også temperaturen og computerens blæseevne, som er det, der nedkøler den. Hertil kan du godt bruge en støvsuger, men du skal bruge en støvsuger med blæsefunktion, så du ikke uheldigvis støvsuger løser computerkomponenter ind i støvsugeren.

Programmer lukker ned, når du bruger dem

Når man har programmer på sin computer, skal man huske at opdatere dem løbende, så de fungerer bedst muligt. Dette gælder ikke kun programmer, men det gælder også drivere til skærm, grafikkort og CPU, som løbende skal opdateres.

Hvis man glemmer at opdatere sit software løbende, kan det være skyld i, at programmer crasher, når man bruger dem – altså at de lukker ned, uden du har bedt dem om at lukke. Som udgangspunkt vil de fleste programmer og drivere opdateres af sig selv, men man kan være uheldig, at man ved en fejl har slået automatisk opdatering fra, hvorved man skal ind og gøre det manuelt.

Hvis du har installeret nye programmer, som giver dig computerproblemer i form af tvangsnedlukning, kan det skyldes, at du har installeret en forkert version af programmet. Du skal hente den rigtige version af dit software, som matcher det styresystem, og hvor mange bits det kører med.

Har du Windows, skal du vide, om du skal download et program til 32 eller 64 bit system, og hvis du har en Mac, skal du huske at downloade en version til Mac i stedet for Windows.

Northguard kan hjælpe dig med computerproblemer

Stikker dine problemer dybere end ovenstående, eller kunne du bare godt bruge noget hjælp i dagligdagen til din computer? Så har vi en løsning til dig, som indebærer PC hjælp, når du har brug for det, fra danske IT-specialister.

Det kan eksempelvis være ved problemer som følgende:

  • Du ved ikke, hvilket program du skal installere
  • Du har problemer med at tilslutte en printer
  • Du kan ikke oprette forbindelse til et netværk
  • Du kan ikke finde de filer, du har gemt på din PC
  • Du er bange for at installere et program med virus

Der kan være mange bekymringer, som man gør med, hvorved man får brug for hjælp til computerproblemer. Og det er ikke noget at skamme sig over. Det er teknisk, og de valg, man tager, kan få store konsekvenser. Derfor er det vigtigt, at man ved, hvad man foretager sig, og at man sikker på det. Tag kontakt til os i dag og hør, hvad vi kan tilbyde dig af hjælp til dine PC-problemer.