Windows 10 genstarter hele tiden – hvad skyldes det?

Har du problemer med, at Windows 10 genstarter hele tiden? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Windows 10 genstarter hele tiden – hvad skyldes det?

Der kan være flere årsager til, at dit Windows 10 genstarter hele tiden. Hvis du er i gang med at installere nogle opdateringer på din computer, kan det godt medvirke, at dit Windows 10 genstarter op til flere gange. Det er meget vigtigt, at du lader din computer genstarte for, at den kan installere opdateringerne på korrekt vis.

Det kan dog også skyldes en virus, som har inficeret dit system og foretaget systemændringer, der gør, at dit Windows 10 genstarter hele tiden. Her er det vigtigt, at du får fjernet virussen med et antivirus program som eksempelvis Northguard. Hvis du ikke har et antivirus program på din computer, er det vigtigt, at du får installeret et, så du opnår optimal beskyttelse med virus og andre typer af malwares.

Du kan lige nu få en gratis prøveperiode til at se vores program an. Det inkluderer naturligvis alle programmets funktioner og fuld beskyttelse i hele prøveperioden. Vi vil i denne artikel forklare nærmere om, hvad det kan skyldes, at dit Windows 10 genstarter hele tiden.

Naturlige opdateringer kan være skyld i, at Windows 10 genstarter hele tiden

Din computer har ind i mellem brug for at få opdateret drivers til sit styresystem. Windows er et styresystem, og derfor skal du opdatere Windows løbende for at sikre dig fuld funktionalitet og bedst muligt integrerede beskyttelse. Windows opdateringer kan kræve, at du skal genstarte din computer flere gange, fordi de typisk er lidt større og mere omfattende end normale softwareopdateringer til eksempelvis spil eller andre små programmer på din computer.

Hvis du eksempelvis vælger at opgradere fra Windows 8 til Windows 10, vil du helt sikkert skulle genstarte din computer flere gange for at installere opdateringerne korrekt. Det kan være skyld i, at Windows 10 genstarter hele tiden.

Virus kan være skyld i genstart

En virus er et stykke kode, som er designet til at påvirke et styresystem med en ondsindet hensigt. Grundlæggende set er en virus et softwareprogram ligesom alle dine normale programmer på din computer, men forskellen er, at en virus ønsker at ødelægge dele eller hele af din computer. Det er derfor essentielt, at man har god antivirus beskyttelse, så man forhindrer virussen i at komme ind i første omgang.

En virus kan være kodet til mange ting. Det kan være, at den går ind og sletter dine filer, ødelægger vigtige systemfiler og forhindrer dig i at styre din mus ordentligt. Derfor kan den også kodes til, at dit Windows 10 genstarter hele tiden. Et normalt godt antivirus program bør kunne fjerne virussen og dermed få din computer tilbage på sporet, men det kan være nødvendigt i visse tilfælde at sende den til en IT-specialist, som kan reparere den fra bunden, hvis man ingen kontrol over sin computer har.

Tænk over, hvad du downloader fra nettet

Den eneste måde at få virus på er ved at downloade ting fra nettet (eller ved at overføre noget fra et USB-stik i offline tilstand). Derfor skal du være forsigtig med at have tillid til alle hjemmesider og services på nettet, da der findes mange hackere, som gerne vil give dig virus og andre malwares.

Den bedste måde at sikre sig på, at et program er sikkert at downloade, så du eksempelvis undgår, at dit Windows 10 genstarter hele tiden, er ved at lave sin research grundigt, inden man vælger at downloade fra siden. Du kan kigge efter følgende blandt andet:

  • Ser hjemmesiden professionel ud, og er teksten velskrevet? Hvis brugeroplevelsen er dårlig, og teksten virker som en dårlig oversættelse, så kan det godt være en hackers arbejde. Pas derfor på med at downloade noget derfra.
  • Fandt du siden højt på Google eller nede på side 7? Typisk ligger gode og sikre sider højt på Google, da høje rangeringer er lig med gode brugeroplevelser. Det er ingen garanti for, at du ikke får virus, hvis du vælger en højt placeret link, men risikoen er bestemt lavere.
  • Kan du finde anmeldelser af siden andre steder end siden selv? Lav dit researcharbejde grundigt, når du vælger at downloade ting. Tjek eksempelvis Trustpilot og andre objektive sider, som bedømmer det, du påtænker at downloade.

Det er vigtigt, at du ikke anser dit antivirus program som altomfattende sikkerhed, og du dermed kan gøre, hvad du vil på nettet. Du skal se det som en sidste instans, der fanger potentielle trusler. Lad derfor vær med at downloade ting, som du ikke har tillid til, selvom du er godt beskyttet.