PC vil ikke slukke – hvad er problemet, og hvad kan jeg gøre?

Har du problemer med, at din PC ikke vil slukke? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

PC vil ikke slukke – hvad er problemet, og hvad kan jeg gøre?

Hvis du oplever, at din PC ikke vil slukke, kan det skyldes nogle forskellige ting. Hvis du er heldig, skyldes det, at der er nogle opdateringer på din computer, som du ikke har gennemført endnu, og det derfor er en fejl heraf. Hvis det ikke handler om softwareopdateringer til dit styresystem, kan det dog skyldes en virus, som går ind og blokerer for, at du ikke kan få lov at slukke din computer.

Hvis du mistænker, at det er en virus, er det vigtigt, at du installerer et antivirus program, hvis du ikke allerede har et. Et antivirus program vil i langt de fleste tilfælde kunne fjerne virussen, som blokerer for, at en PC ikke vil slukke.

Hos Northguard kan du få en gratis prøveperiode på vores antivirus program. I denne prøveperiode får du adgang til alle de normale funktioner, og du vil være lige så godt beskyttet, som hvis du havde den betalte version. Samtidig har du også muligheden for at opgradere til tryghedspakken, hvor du kan få ubegrænset PC-hjælp. Her kan vi over din computer se, hvad der kan være skyld i, at din PC ikke vil slukke.

I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad problemet er, hvis din PC ikke vil slukke, og hvad du kan gøre for at udbedre problemet.

PC vil ikke slukke: Hvad skyldes det?

Man kan komme ud for, at ens PC ikke vil slukke, når man klikker på slukknappen. Som vi har været inde på, kan det være en fejl i en opdatering, og du kan derfor prøve at geninstallere opdateringen eller se, om der skulle være en ny opdatering tilgængelig til dit styresystem. Generelt er det altid en god idé at holde ens drivere opdaterede, så man altid har den nyeste software installeret – både i forhold til funktionalitet og sikkerhed.

Du kan også være heldig, at det blot er en midlertidig defekt, som kan udbedres ved, at du slukker din computer manuelt på selve computeren. Her skal du blot holde tændknappen inde i et par sekunder, inden din computer går ud. Selvom dette ikke er den ideelle måde at slukke computeren på, så er det bedre end at trække strømstikket ud af computeren, hvis du har en stationær computer. Når du har tændt din computer igen ved at trykke på tændknappen, som du plejer, så burde du nu kunne slukke din computer på normal vis igen.

Det kan være en virus

Hvis hverken opdatering eller manuel genstart af computeren er skyld i, at PC ikke vil slukke, så kan det være, at du har fået en virus, som går ind og blokerer for denne handling. Vira kan nemlig kodes til mange forskellige ting, og de kan gå ind og tage kontrol over dit styresystem.

Hvis effekten af virussen udelukkende er, at du ikke kan slukke din computer, så er du måske sluppet heldigt. Langt de fleste vira har nemlig større konsekvenser end bare det, og i nogle tilfælde skal man ud at købe helt nyt udstyr for at komme virussen til livs. Andre typer af malwares går også ind og stjæler dine oplysninger og udnytter dine kreditoplysninger.

Man får virus ved at downloade ting fra nettet, som kan sprede denne virus. Det gælder derfor om at være bevidst omkring, hvem der er afsendere, man kan stole på, og hvem man ikke kan stole på. Du bør kun downloade ting fra sider, som du stoler på, og du bør gøre din research ordentligt, hvis du gerne vil downloade noget fra en side du ikke kender.

Hvordan ved jeg, om jeg kan stole på hjemmesiden?

Det er godt spørgsmål, men generelt er der nogle forskellige ting, du kan kigge efter, hvis du leder efter ting, som måske afslører de ondsindede intentioner:

  • Der er dårligt oversat tekst, og hjemmesiden virker uprofessionelt lavet.
  • Hjemmesiden lå langt nede på Google, og der findes ikke meget informationer omkring afsenderen.
  • Der er et væld af annoncer, som er svære at lukke ned.
  • Der går en download i gang med det samme, du åbner siden.

Alle ovenstående elementer burde få dig til at overveje, om det er værd at downloade fra siden. Og hvis du gør, så sørg for at have et godt antivirus program ved hånden, hvis du eksempelvis vil undgå, at din PC ikke vil slukke.

Hos Northguard vil vi gerne hjælpe dig med at beskytte dig og dine oplysninger så godt som muligt. Tag kontakt til os i dag og hør nærmere om dine muligheder.