Min computer fryser – hvad kan jeg gøre?

Har du problemer med, at din computer fryser? Book tid herunder og få gratis hjælp til at løse problemet.

FORRIGE UGE
DENNE UGE
NÆSTE UGE

Min computer fryser – hvad kan jeg gøre?

Når man siger, at en computer fryser, betyder det ikke, at du skal skrue op for varmen – det betyder, at din computer går helt i stå, og du ikke kan styre den længere. Du vil opleve, at skærmen ”fryser til”, mens din computer gør det samme eller helt lukker ned. Nogle gange kan du være heldig, at du bare skal vente lidt på, at computeren kommer tilbage til normal, men andre gange kan det betyde, at du skal slukke computeren manuelt på selve computeren ved at holde tændknappen inde.

Jo ældre computeren er, jo større er chancen for, at du regelmæssigt vil opleve, at din computer fryser. De mest gængse problemer kommer nemlig af, at din komponenterne i din computer ikke længere kan følge med de krav, som dit software sætter.

Hvis du oplever, at din computer fryser, og du ikke helt, hvad du skal gøre og gerne vil have professionel hjælp, så kan du med vores tryghedspakke få ubegrænset PC hjælp, som består af support fra danske IT-specialister, som hver dag sidder klar til at hjælpe dig. Hvis du gerne vil blive lidt klogere på, hvorfor din computer fryser, og hvad du selv kan gøre, kommer vi med nogle informationer i denne artikel, som du kan tage i brug.

Min computer fryser – hvad skyldes det?

Hvis din computer fryser, vil det oftest være i forbindelse med, at du åbner et nyt program. Hertil kan der så være flere grunde til, at din computer fryser:

Manglende RAM leder til, at pc fryser

Hvis du oplever, at din computer jævnligt fryser ved åbning af et nyt program, så skyldes det med stor sandsynlighed manglende RAM. Din computer består af nogle forskellige komponenter, og RAM er på dansk din computers arbejdshukommelse, som allokeres til de forskellige programmer, du har kørende på samme tid.

Det er nemlig ikke sundt for computeren, at du har mange programmer kørende på samme tid, og din computer ikke har komponenterne til at bære det. Du overbelaster nemlig din computer, og hvis du bliver ved med at åbne flere og flere programmer på samme tid, vil det til sidst lede til, at din computer fryser. Nogle programmer trækker mere i din computers ydeevne end andre, og nogle af de tunge programmer er eksempelvis spil og videoredigeringsprogrammer.

Hvis du har en browser åben, og du er bange for, at din computer fryser, hvis du åbner din computers lommeregner, så skal du ikke frygte det. Men jo flere programmer åbne, og jo tungere de er, jo større er chancen for, at din computer fryser. Hvis du har behov for mange programmer åbne på samme tid, kan du overveje at installere flere RAM – alternativt købe en helt ny PC, hvis alle dine komponenter er gamle.

Software, der ikke er blevet opdateret

En anden grund til, at et program crasher, og din computer fryser, eller din skærm fryser, når du åbner programmet, er, at du måske mangler at installere en kritisk opdatering. Opdateringer er essentielle for alle programmer, og det gælder også dit styresystem. Hvis dit Windows 10 fryser, altså bare mens du er på skrivebordet, kan det skyldes en manglende opdatering.

Opdateringer optimeres dog også til nyere hardware, og den ”negative” sideeffekt af nye opdateringer er derfor, at du kan opleve, at din computer bliver langsommere og langsommere, hvis du har en ældre computer.

Malware på din computer

Malware er ofte synonymt med virus, selvom en virus er en underkategori til malware. Nogle typer af malwares går ind og inficerer din computer, hvilket kan forsage, at din computer fryser, når du forsøger at åbne programmer eller filer.

Hvis vi skal være lidt tekniske, kan det skylde to ting. Malwaren har gjort filen/softwaren defekt, når du prøver at åbne den, men det kan også være, at du har fået adware, eller at nogen udnytter din computer til bitcoin mining. Både adware og bitcoin mining trækker nemlig meget på din computers ydeevne, og det kan betyde, at du ved åbning af flere programmer vil opleve, at din computer fryser.

Northguard kan hjælpe dig

Hvad end du mistænker, at du har fået virus på din computer, eller du bare gerne vil have hjælp til computer og svar på, hvorfor den fryser, så har vi den rigtige løsning til dig. Med vores tryghedspakke får du vores antivirus program samt ubegrænset PC hjælp, som kan være din kilde til svar på, hvordan man fikser en computer, der fryser.

Hvorfor fryser min computer?
plus

Din computer kan fryse på grund af overbelastning, hardwareproblemer, softwarekonflikter eller driverproblemer. For at løse dette kan du:

  1. Lukke unødvendige programmer og processer.
  2. Kontrollere og opdatere hardwarekomponenter.
  3. Identificere og løse softwarekonflikter.
  4. Opdatere eller geninstallere drivere.

Hvad skal man gøre, hvis ens computer fryser?
plus

Hvis din computer fryser, vent et øjeblik og genstart om nødvendigt. Efter genstart, undersøg mulige årsager som overbelastning, hardwareproblemer, softwarekonflikter og driverproblemer. Hvis problemet fortsætter, søg professionel hjælp fra en ekspert eller teknisk support.