PRØV GRATIS I 30 DAGE

Antivirus til Windows phone

Få den ultimative beskyttelse til din windows smartphone - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Antivirus til Windows phone

Antivirus for Windows phone er noget, som man med god grund godt kan vælge at installere. Selvom langt de fleste typer af malware er rettet mod Windows computere, så er der stadig visse typer af malware, som er rettet mod smartphones – herunder Windows phone.

Fordi du kan nemlig godt få virus på din smartphone, hvorfor det kan være afgørende, at du benytter antivirus til Windows phone til at forhindre, at den gør skade. Mange typer af antivirus programmer kan også findes til smartphones, og du kan typisk i din app store finde et par forskellige programmer, der alle gør det, du leder efter.

Vi vil i den her artikel fortælle lidt om, hvorfor antivirus for Windows phone er vigtigt, hvordan man undgår virus i det hele taget, og hvordan du finder det bedste program til din Windows phone.

Hvorfor er antivirus for Windows phone vigtigt?

Din smartphone, i dette tilfælde en Windows phone, består af et styresystem akkurat ligesom eksempelvis en computer. Den består altså af kodning, og samtidig er den forbundet til nettet, hvilket gør, at din telefon kan komme i forbindelse med andre enheder og downloader filer herfra.

Når vi downloader en programfil, uanset om den har virus eller ej, så består denne fil af et stykke software, hvori kodningen aktiverer en bestemt handling på din computer. De fleste populære programmer er designet til at være gode og relevante for dine formål, men når en fil er inficeret med virus, udfører denne kodning nogle ondsindede handlinger. Når en fil eller et program indeholder ondsindet kodning, refererer vi til det som malware – altså malicious software – hvorfor det er vigtigt med antivirus for Windows phone, hvis du vil være på den sikre side.

Forskellige styresystemer består af forskellige typer af kodning, og en programfil designet til eksempelvis en Windows computer fungerer ikke til en iPhone. I og med at Windows til computer er det mest udbredte system i verden, så har hackeren, som har udviklet malwaren, størst succes for at inficere din enhed, hvis den er designet til Windows PC. Der eksisterer malwares til Windows phones, men de er bestemt ikke lige så udbredte som dem til computer, og derfor er du ikke i lige så stor risiko, som hvis du downloader noget fra din Windows PC.

Dog er det altid en god idé at være på den sikre side, hvorfor du bør downloade antivirus for Windows phone. Hvis du heller ikke har antivirus til computer, kan vi hos Northguard hjælpe dig, og du kan helt gratis prøve vores antivirus i en prøveperiode, hvor du har fuld adgang til programmet og er lige så godt beskyttet, som hvis du har den købte version. Antivirus til computer er nemlig endnu vigtigere end antivirus for Windows phone.

Hvordan undgår man virus på Windows phone?

I og for sig adskiller det sig ikke helt vildt meget, hvordan man får virus på en Windows phone sammenlignet med en computer. Det gælder om at holde sig til sikre sider og downloads, som man kan stole på. Den mest væsentlige forskel ligger dog i, at man på en telefon jævnt benytter app storen, og at man har mulighed for at download tredjepart apps.

På en smartphone er alle apps i din app store godkendte af telefonens app store. Apple har altså godkendt appen, hvis du finder appen i den officielle iPhone app store, og Windows har godkendt appen, hvis den er at finde i Windows app store. Det er muligt at downloade apps uden om app store, men det er med risikoen for, at de indeholder malware. Hvis du derfor benytter dig af tredjepart apps, så bør du installere antivirus for Windows phone.

Derfor anbefaler vi, at du kun downloader apps fra din telefons officielle app store. Du kan dog også få malware ved at downloade andre ting og åbne filer fra mails på din telefon, hvorfor du uanset hvad bør have antivirus for Windows phone på din smartphone.

Der er flere forskellige måder, hvorpå hackere forsøger at tilegne sig dine informationer ved at bruge din telefon som kanal til at få informationerne af dig. Det kan eksempelvis være ved phishing, hvor de udgiver sig for at være en tillidsfuld afsender, eksempelvis din bank, politiet eller SKAT. I denne SMS eller mail, som de sender i navnet på en anden, vil de bede dig om at udføre en handling, som typisk vil være at indtaste dine kreditoplysninger eller bede dig downloade en fil.

Dette vil politiet, din bank eller SKAT aldrig bede dig gøre over telefon. De vil bede dig logge ind med NemID og indtaste oplysningerne fra en krypteret side. Hvis du mistænker at være udsat for phishing, så bør du Google beskeden du har fået, og se, om andre også har modtaget denne besked, og om det er et forsøg på phishing. Typisk vil den instans, som afsenderen udgiver sig for at være, have et kartotek over falske beskeder, som folk har rapporteret. Antivirus for Windows phone kan ikke detektere disse beskeder, fordi det ikke er ondsindet kodning som sådan, men et forsøg på at lokke informationer ud af dig.

Generelt bør du undgå at downloade filer fra afsendere og sider, som du ikke har tillid til. Hvis din mavefornemmelse er dårlig, så lad være – eller lav i det mindste research for at se, om afsenderen er legitim.

Hvordan finder man det bedste antivirus for Windows phone?

Google er din bedste ven. Her kan du typisk finde objektive analyser af, hvilke programmer der er de bedste, men du kan også vælge at benytte app storens anmeldelser til at vurdere, om det måske er noget for dig. Hver app har fået en rating af brugerne, og de gode oplevelser belønnes med mange stjerner.

Hvis du samtidig gerne vil have et godt antivirus program til din computer, så kan vi hos Northguard hjælpe dig. Tag blot kontakt til os i dag, og så vil vi forsøge at hjælpe dig, så godt som vi kan.