PRØV GRATIS I 30 DAGE

Antivirus til Huawei

Få den ultimative beskyttelse til din Huawei smartphone - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Antivirus til Huawei

Selvom vira og malware er et mere udtalt problem på computere, så er der risiko for, at du på din smartphone også kan få virus. Virus på smartphone kan grundlæggende de samme ting som en virus til en computer, men det er de færreste vira og malwares, som udvikles til dette styresystem.

Derfor bør du dog alligevel sikre dig ved at downloade antivirus Huawei for at være på den helt sikre side. Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvorfor det er nødvendigt med antivirus Huawei, og hvad du selv kan gøre for at forhindre virus på din smartphone.

Antivirus Huawei – hvad gør en virus på en telefon?

Først og fremmest vil vi gerne til en start forklare, hvorfor du ikke skal føle dig udsat ved at bruge din telefon i forhold til at få virus. Huawei er som bekendt en smartphone, og langt de fleste vira og malwares udvikles til computer, særligt Windows. Derfor er der bare langt større risiko for at klikke på links med virus, hvis du befinder dig på en Windows PC end en Huawei telefon.

Det skyldes, at Huawei og Windows til PC er to vidt forskellige styresystemer, og en virus kan kun designes til ét styresystem af gangen. Den kodning, der er i en Windows PC, skal matche den, som virussen er lavet i for at fungere efter hensigten. Med det sagt så bør du stadig installere antivirus Huawei, hvis du gerne vil være på den helt sikre side.

En virus, der er en underkategori til malwares, kan nemlig gå ind og ødelægge din telefon, gøre den langsom og stjæle dine oplysninger. Du kan blandt andet kigge efter følgende tegn:

  • Der er ukendte apps på din telefon
  • Der er en enorm mængde pop-up annoncer
  • Du betaler mere på dine regninger, end du har regnet med
  • Din telefon drænes hurtigt for batteri uden brug
  • Apps er længere tid om at starte

Flere af disse ting kan skyldes andre årsager, men hvis du finder apps på din telefon, som ikke bør være der, så bør du straks undre dig. Det er nemlig ikke normal praksis, at der kommer apps på din telefon, som du ikke selv har installeret, hvorfor det kan være en god idé med antivirus Huawei.

Hvis din telefon eksempelvis er lang tid om at åbne apps, eller dit batteri drænes hurtigt, kan det dog også skyldes naturligt slid på telefonen. På sigt bliver en telefon, ligesom en computer i øvrigt, langsommere, fordi den software, vi installerer derpå, overhaler den hardware, som telefonen består af. Der kommer hele tiden nyt hardware, og nyt software udvikles med fokus på at kunne præstere bedst muligt på den nye hardware, hvilket er grunden til, at din telefon med alderen føles langsommere.

Hvordan undgår man virus på sin smartphone?

Grundlæggende set på samme måde som på en normal computer: Du tænker dig om, inden du installerer en app eller downloader noget fra en hjemmeside eller en mail. Der er dog en markant forskel, og det er, at du på din telefon kan downloade noget, der hedder tredjepart apps, som er apps, der ikke er godkendt af din telefons officielle app store.

Disse bør du for alt i verden undgå at installere, medmindre du har stor tiltro til afsenderen. Der er nemlig ingen garanti for, hvad disse apps kan indeholde, modsat de officielle apps i din app store, som din telefonudbyder har godkendt til brug. Det er oftest gennem installation af disse, at du kan risikere virus, hvorfor du har brug for et antivirus Huawei.

Mange hackere forsøger sig også med det, der hedder phishing. Phishing er når, hackeren ”fisker” efter dine kreditoplysninger ved brug af social engineering, hvor de udgiver sig for at være en troværdig kilde, der skal bruge dine informationer. Det kan eksempelvis være via en mail eller en SMS fra SKAT eller politiet, hvor du bedes indtaste dine personlige oplysninger. Dette må du aldrig gøre. Politiet eller SKAT vil aldrig bede dig om at indtaste dine oplysninger direkte over SMS eller mail.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt mailen eller beskeden rent faktisk er fra SKAT eller politiet, så Google beskedens indhold for at se, om andre har spurgt om det samme. SKAT og politiet har typisk et helt register over beskeder, som man ikke skal stole på, da beskederne forsøger at udnytte den tillid, vi har til politiet.

Uanset hvad bør du altid have et antivirus Huawei som en sidste instans til at beskytte dig mod virus på telefonen.